Karim Habib este noul şef de design al BMW

Publicat joi, 24.05.2012 10:50 de Sebastian Toma

Karim Habib, actualul şef de design exterior de la BMW, va prelua frâiele întregului departament de design începând cu 1 iunie 2012.

Karim Habib, cel care a desenat actualul BMW Seria 7 şi conceptul CS din 2007, este noul şef de design al mărcii BMW. În ultimii doi ani, Habib a condus departamentul de design exterior de la BMW, post pe care l-a primit când s-a întors de la Departamentul de Design Avansat al Mercedes-Benz. Înainte să lucreze doi ani pentru Mercedes-Benz, Karim Habib lucra tot la BMW, designerul canadian începând cariera sa în echipa de design BMW Group în 1998. Karim Habib a studiat în Canada şi în Californa şi a lucrat atât la departamentul de design interior al BMW, cât şi la departamentul de design exterior.

"Mă simt onorat şi abia aştept noua provocare. Acum am oportunitatea de a lucra alături de o echipă grozavă pentru a forma viitoarea faţă a mărcii BMW", a declarat Karim Habib.

"Karim Habib este un designer deosebit care a avut un impact semnificativ asupra design-ului BMW în ultimii ani. Experienţa sa şi instinctul său subtil pentru eleganţă fără vârstă şi dinamică sunt calităţile ideale pentru această sarcină.", a declarat Adrian van Hooydonk, şeful departamentului de design al BMW Group.

Pe lângă BMW Seria 7 F01 şi BMW Concept CS, Karim Habib a participat la desenarea altor modele din portofoliul BMW în cei 12 ani petrecuţi la constructorul din Munchen. Spre deosebire de Seria 7, conceptul CS desenat de Habib în 2007 nu a mai devenit realitate pe fondul crizei economice. Între timp, cei de la BMW au construit Seria 6 Gran Coupe, un model care preia o parte din ideile respectivului concept.

CLICK AICI pentru a citi interviul Automarket.ro cu Karim Habib.

Via | BMWBlog

  • tzenu_bmw, joi, 24.05.2012 12:11
    canadian?????

    are fata de israelian.......in fine.... @Automarket............si cu 'serifu' van Hooydonk cum ramane??

  • Sebastian Toma, joi, 24.05.2012 12:19
    @tzenu_bmw

    Da, este corect. Adrian van Hooydonk este şeful de design BMW Group, adică pentru întregul concern. În timp ce Habib este şeful de design al mărcii BMW.

  • ScorpyonVAG, joi, 24.05.2012 14:58
    @

    Sper sa nu modifice X5-ul in unul mai urat, cum a facut Mercedes cu ML-ul. :)

  • @ScorpyonVAG, vineri, 25.05.2012 07:45

    Pai crezi ca o sa aiba prea mare libertate de manevra? In ultimele decenii banii conteaza, asa incat o sa semene toate intre ele in buna traditie BMW- eu unul nu mai deosebesc seria 3 de 5 decat prin dimensiuni, X5 si 6 au aceeasi parte frontala iar cel mai enervant este interiorul care seamana la toate. Au incercat ei ceva diferit cu seria 3, dar nu prea le-a iesit.

  • x, vineri, 25.05.2012 23:05
    chris bangle

    mie tot designul lui chris bangle mi-a placut