Maria de Villota, operată pentru o fractură craniană

Publicat miercuri, 04.07.2012 17:11 de Daniel Popescu

Maria di Villota este operată în urma unei fracturi craniene şi riscă să-şi piardă vederea la unul dintre ochi, potrivit unor informaţii neoficiale.

Maria di Villota, pilotul de rezervă al echipei Marussia care a suferit un grav accident în timpul unui test efectuat pe aeroportul de la Duxford din Marea Britanie, a fost transferată în cursul zilei de joi la un spital din Londra.

Potrivit unor declaraţii făcute de Carlos Garcia, preşedintele Federaţiei Spaniole de Motorsport, pilotul de sex feminin a suportat o operaţie din cauza unei fracturi craniene.

În plus, publicaţia britanică Daily Mirror susţine că de Villota riscă să-şi piardă vederea la unul dintre ochi, însă această informaţie nu este confirmată oficial.

Graeme Lowdon, directorul executiv al echipei Marussia, rămâne precaut în declaraţii în aşteptarea unor informaţii concrete din partea medicilor.

"În prezent aşteptăm informaţii despre modul în care a decurs operaţia, iar apoi vom vedea ce parte a creierului sau dacă există o parte a creierului afectată. Aş vrea să cred că de Villota nu mai este în pericol, dar numai doctorii pot judeca asta şi există multe informaţii contradictorii", a declarat el pentru publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Via Motorsport