Bătaie de joc: Falimentul Astra, amânat pentru 3 decembrie pentru că şedinţa a început cu patru ore mai târziu

Publicat marţi, 24.11.2015 11:06 de Daniel Popescu

Tribunalul Bucureşti a amânat pentru a patra oară declararea falimentului în cazul Astra după ce avocaţii companiei de asigurări au lipsit de la audieri pentru că şedinţa a început cu patru ore mai târziu decât planificarea iniţială.

Telenovela Astra Asigurări este departe de a se încheia, iar calvarul păgubiţilor continuă pe fondul unor decizii strigătoare la cer.

Tribunalul Bucureşti trebuia să judece pentru a treia oară dacă compania de asigurări va intra sau nu în faliment, însă avocaţii Astra au reuşit să invoce un viciu de procedură pentru a obţine o nouă amânare.

Pe documentele oficiale, şedinţa de judecată era programată la ora 09:00, însă a început abia la ora 13:00. Avocatul apărării nu s-a prezentat la şedinţă sub pretextul că aceasta ar fi trebuit să aibă loc cu patru ore mai devreme, iar în cele din urmă instanţa a decis să amâne din nou o decizie. Noul termen de judecată este joi, 3 decembrie.

Declararea falimentului este esenţială pentru că păgubiţii să îşi poată primi banii de la Fondul de Garantare a Asigurărilor. Totuşi, avocatul Gheorghe Piperea estima anterior că păgubiţii şi-ar putea primii bani abia în vara anului 2016, întrucât avocaţii Astra vor putea ataca prin apel decizia intrării companiei în faliment.

Via Digi24