Mercedes-Benz și gama de electrice: teaser video cu viitorul hatchback EQ A Concept

Publicat marţi, 05.09.2017 13:20 de Cornel Șocariciu

Mercedes-Benz a publicat și primul clip teaser cu viitorul EQ A Concept. Prototipul electric anunță un viitor hatchback, iar toate detaliile le vom afla după debutul din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Mercedes-Benz este unul dintre constructorii care au anunțat premierele pregătite pentru Salonul Auto de la Frankfurt. AMG Project One, Clasa S Cabrio facelift, Clasa S Coupe facelift, GLC F-Cell și EQ A Concept sunt noutățile pregătite de nemți.

Conceptul electric EQ A ocupă un loc special în familia Mercedes-Benz, iar astăzi putem urmări un prim clip teaser cu acesta. Prototipul va folosi arhitectura MEA, va avea 5 locuri și va miza pe o caroserie de hatchback.

Surse apropiate producătorului german spun că sub capotă vom găsi un singur motor electric. Cu toate acestea, o versiune de performanță cu două motoare electrice apare în planurile nemților. Varianta de serie a lui EQ A ar urma să aibă un preț cuprins între 35.000 și 40.000 de euro.

Gama EQ a constructorului german va include 10 modele până în 2025, iar primul membru al familiei va fi un SUV. Acesta a fost anticipat de conceptul Generation EQ, prototip pe care l-am putut admira în cadrul Salonului Auto de la Paris din 2016.