Inspirat de McLaren F1: Gordon Murray pregătește un nou supercar sub brandul IGM

Publicat sâmbătă, 04.11.2017 11:50 de Petre Barac

Gordon Murray Automotive a prezentat planurile de lansare a unui nou supercar sub viitorul brand IGM. Compania celebrului designer care a creat McLaren F1 se află la primul model din istoria sa.

După înființarea companiei sale de design în 2007, Gordon Murray și-a deschis și propria companie de producție, denumită Gordon Murray Automotive.

La doar două săptămâni de atunci, designerul sud-african a anunțat și primul model al companiei, un supercar inspirat de faimosul McLaren F1.

Pentru moment, Gordon Murray ne-a arătat un teaser pentru mașina care va debuta sub brandul IGM. Versiunea de producție a supercarului cu două locuri va fi dezvăluită la o dată viitoare.

Folosind tehnologia “iStream” pentru un șasiu mai ușor și mai rigid, din aluminiu, greutatea mașinii ar urma să fie redusă cu 50% comparativ cu alte supercar-uri.

Toate exemplarele în ediție limitată vor beneficia de iStream, un proces de producție care, spune Gordon Murray, folosește tehnologie din Formula 1 pentru siguranță mai ridicată și impact mai redus asupra mediului.

Fabricile cu tehnologia iStream ar avea nevoie de investiții cu 80% mai mici decât uzinele convenționale. Pe lângă asta, mașinile ce vor fi dezvoltate încolo vor emite cu 40% mai puțin CO2 decât cele obișnuite.

Gordon Murray și-a început cariera de designer în Formula 1 în 1969 pentru echipa Brabham. Mașinile desenate de el i-au adus titlul de campion lui Nelson Piquet în 1981 și 1983. În 1987 a trecut la McLaren, iar 4 ani mai târziu a fost angajat să deseneze hypercar-ul McLaren F1, precum și Mercedes SLR McLaren. Gordon Murray și-a deschis propria firmă de design în 2007.

Via Autoexpress, Carscoops