Noul Jaguar XJ ar putea deveni 100% electric: următoarea generație este așteptată să fie lansată la sfârșitul lui 2018

Publicat luni, 22.01.2018 15:38 de Petre Barac

Noul Jaguar XJ ar putea să fie o mașină 100% electrică odată cu noua generație a sedanului britanic, a cărei lansare este așteptată pentru sfârșitul acestui an.

2018 reprezintă o bornă importantă pentru Jaguar, care celebrează 50 de ani de la apariția modelului XJ, nava-amiral a producătorului britanic.

Evenimentul aniversar a fost precedat de o mulțime de zvonuri privind viitorul acestui model, despre care s-a spus chiar că ar putea să fie “scos la pensie”.

Potrivit publicației Autocar, Jaguar va continua să producă XJ, dar britanicii ne pregătesc o surpriză: noua mașină va fi una 100% electrică și va fi lansată până la sfârșitul anului, iar vânzările vor începe din 2019.

Designul noului model este finalizat, feedback-ul a fost unul pozitiv din partea angajaților, o noutate urmând să fie trecerea de la o caroserie cu 4 uși la o structură cu 5 uși.

Următoarea generație Jaguar XJ va rămâne nava amiral a companiei, peste SUV-urile F-Pace și I-Pace, după cum a anunțat recent șeful diviziei de design al constructorului britanic.

SUV-ul I-Pace, primul model electric de la Jaguar, va fi prezentat în luna martie și va constitui un punct de plecare în procesul de electrificare a gamei britanice.

Via Autocar