Opel confirmă planurile pentru noua generație Corsa: se lansează în 2019, iar versiunea electrică vine în 2020

Publicat miercuri, 14.02.2018 16:06 de Daniel Popescu

Opel a anunțat că următoarea generație Corsa va fi dezvăluită în 2019, iar un an mai târziu va lansa și o versiune electrică. Modelul va utiliză o platformă a Grupului PSA și va fi produs în Spania.

Opel a dezvăluit la sfârșitul anului trecut un amplu proiect de reorganizare a gamei de modele ca urmare a trecerii de la General Motors la Grupul PSA Peugeot-Citroen. Noua strategie include lansarea unei versiuni electrice sau hibride pentru fiecare model din gamă până în 2024, iar constructorul german a confirmat acum planurile pentru Corsa.

Modelul subcompact va primi o în 2019 o nouă generație echipată cu motoare convenționale, iar din 2020 va fi disponibil și într-o versiune electrică. Opel nu a furnizat niciun fel de detalii tehnice cu privire la noua generație Corsa, însă știm deja că aceasta va utiliza o platformă a Grupului PSA Peugeot-Citroen, similară cu cea a lui Citroen C3 și Peugeot 208.

În plus, compania a menționat că modelul va fi produs exclusiv la uzina pe care o deține în localitatea spaniolă Zaragoza. Actuala generație este produsă și în Germania la uzina din Eisenach, însă Opel a decis anterior să transfere acolo producția succesorului SUV-ului Mokka.

Corsa este în prezent modelul cu cele mai mari vânzări din cadrul constructorului german, cu peste 231.000 de unități comercializate anul trecut pe Bătrânul Continent.

Opel a avut deja un succes neașteptat cu primul său model electric, Ampera-e, însă acesta este produs la o uzină General Motors din Statele Unite. Din cauza producției limitate, Opel a mai acceptat comenzi pentru modelul electric, iar acesta s-a vândut anul trecut în mai puțin de 2.000 de unități.

Via Opel

  • Tibi, joi, 15.02.2018 11:21

    Deja noua generatie? Pai asta de acum s-a lansat in 2014 la Paris, deci in 2015 pe strazi. Abia a facut 3 ani. Pe de alta parte, generatia actuala e clar doar un facelift al vechiului model, deci e binevenita o masina (speram) complet noua.