Musk oferă noi detalii despre Tesla Model Y: "Se lansează în 2020 și va avea un proces de producție revoluționar"

Publicat vineri, 04.05.2018 13:13 de Daniel Popescu

Elon Musk a anunțat că viitorul Model Y va fi lansat cel mai probabil în 2020 și va beneficia de un proces de producție "revoluționar". Nu este însă clar unde va fi produs noul model.

Tesla a raportat în această săptămână cele mai mari pierderi din istoria companiei, de 785 de milioane de dolari pentru primele 3 luni ale anului.

Așa cum se întâmpla de obicei, compania americană încearcă să distragă atenția de la datele financiare cu o serie de informații "spectaculoase" despre viitorul companiei, iar de data aceasta a fost rândul lui Model Y.

Primele detalii despre SUV-ul compact au fost făcute publice încă de anul trecut, iar modelul va utiliza aceeași platformă ca și Model 3, însă CEO-ul Elon Musk afirmă acum că "Model Y va reprezenta o revoluție în privința procesului de producție".

Șeful constructorului american nu a intrat în detalii pe marginea acestui subiect, însă a afirmă că Model Y nu va fi produs la uzina de la Fremont, întrucât aici se lucrează deja la capacitate maximă.

Practic, prin acest anunț, Musk sugerează că Model Y va fi produs la o uzină pe care Tesla nu o deține în prezent. Anterior, s-a vehiculat că americanii negociază construirea unei uzine în China. Statul asiatic a decis recent să renunțe la obligatiitatea ca un producător să se asocieze cu un constructor local pentru a produce mașini în China, ceea ce teoretic va simplifica misiunea Tesla.

Presa internațională a anunțat anterior că producția noului Model Y va începe în 2019, însă Musk a negat informațiile și a avansat anul 2020. "Nu vom începe producția lui Model Y anul viitor. Aș spune că cel mai probabil se va întâmpla peste 24 de luni. Prima parte a anului 2020", a declarat el.

Musk a făcut aceste declarații în cadrul unei conferințe cu investitorii care a avut parte și de un moment mai puțin obișnuit. Iritat de faptul că analiștii economici puneau întrebări despre lichiditățile Tesla, Musk a afirmat că s-a plictisit și că preferă să răspundă la întrebările utilizatorilor de pe Youtube. Reacția investitorilor nu s-a lăsat așteptat: acțiunile au scăzut rapid cu 7%, însă și-au revenit parțial a doua zi.

Via Motor1

  • vianu, vineri, 04.05.2018 14:03

    absolut revolutionar...cel mai lent proces de productie folosind mana de lucru din China. Nu vor lipsi accentele exotice de tipul: - prima greva, initiata de cativa roboti rebeli, a muncitorilor dintr-o fabrica chinezeasca, - livrarea de apa plata in loc litiu pentru acumulatori - inlocuirea ecranelor LCD (devenite atat de banale) cu ecrane cu tub alb negru, - incetinirea vitezei benzii de asamblare datorata unui cutremur din Hawaii si alte asemnea cauze si motive care vor sta la baza unor interventii pe twiter a lui Elon Musk ce va gasi, ca deobicei, vinovatii in afara companiei. Pentru ca lumea e rea.