Renault și Nissan neagă noile zvonuri din presă: constructorii exclud varianta unei fuziuni

Publicat luni, 21.01.2019 15:11 de Daniel Popescu

Renault și Nissan au negat informațiile din presa japoneză potrivit cărora intenționează să fuzioneze. Oficialii companiilor afirmă că nu există planuri în acest sens.

Publicația japoneză Nikkei a relatat la începutul acestei săptămâni că o delegație Renault a fost într-o vizită la Tokyo pentru a discuta despre un plan prin care Alianța Renault-Nissan să fie reorganizată într-o singură companie de tip holding, care să dețină acțiuni la cei doi producători.

Practic, în acest fel s-ar fi deschis calea unei fuziuni între Renault și Nissan, însă informațiile au fost negate de cele două părți.

Pe de o parte, ministrul de finanțe al Franței, care este cel mai mare acționar Renault cu 15% dintre acțiuni, afirmă că nu există planuri cu privire la o schimbare a acționariatului. "Nicio schimbare a structurii acționariatului sau o recalibrare a deținerilor de acțiuni între Renault și Nissan nu este pe masă", a declarat Bruno Le Maire, ministrul de finanțe al Franței.

La rândul său, Hiroto Saikawa, CEO-ul celor de la Nissan, afirmă că în prezent nu există discuții de acest fel. "Nu suntem în stadiul în care să avem astfel de discuții", a adăugat el.

Oficialii Nissan au refuzat în numeroase rânduri să negocieze o fuziune cu Renault, ca urmare a culturilor diferite și a contribuției mai mari pe care o are Nissan în privința tehnologiilor. În schimb, constructorul japonez a afirmat că dorește continuarea actualei Alianțe pe care o are cu Renault și, din 2016, și cu Mitsubishi.

Via Automotive News