Volkswagen testează Tiguan R: SUV-ul de performanță va prelua motorul de 2.0 litri și 300 CP de la T-Roc R

Publicat miercuri, 10.04.2019 10:52 de Daniel Popescu

Volkswagen efectuează în prezent o serie de teste cu Tiguan R, SUV-ul de performanță care va fi prezentat cel mai probabil în toamna acestui an. Modelul va prelua motorul de 2.0 litri și 300 CP disponibil pe T-Roc R.

Volkswagen intenționează să extindă semnificativ gama de SUV-uri de performanță, iar următorul model pe listă este Tiguan R.

Constructorul german efectuează în această perioadă o sesiune de teste cu un prototip de Tiguan R necamuflat, în perspectiva unei lansări oficiale în toamna acestui an cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Potrivit unor informații neoficiale, Volkswagen Tiguan R va prelua platforma tehnică a lui T-Roc R, care a fost dezvăluit în luna februarie. Astfel, Tiguan R va utiliza același motor pe benzină TSI cu capacitatea de 2.0 litri care dezvoltă 300 de cai putere și un cuplu maxim de 400 Nm.

La fel ca mezinul T-Roc R, Tiguan R va beneficia de sistem de tracțiune integrală 4Motion și cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. De altfel, este foarte posibil ca Tiguan R să preia numeroase elemente de design exterior de la T-Roc R, precum și interiorul, mai ales că acest lucru va permite și o reducere a costurilor de dezvoltare.

Platforma tehnică va fi practic similară și cu cea disponibilă pe Cupra Ateca, primul SUV dezvoltat de Seat sub noul brand Cupra care a fost prezentat oficial anul trecut.

Pe lângă proaspăt lansatul T-Roc și viitorul Tiguan R, Volkswagen ar putea lansa în viitorul apropiat și o versiune de performanță pentru Arteon, prin care să-și extindă astfel gama de modele de performanță.

Via Auto Express