România are încă 22 de kilometri de autostradă: circulația rutieră pe lotul 4 din autostrada A1 Lugoj - Deva a fost inaugurată
Circulația rutieră pe cei 22 de kilometri ai lotului 4 din cadrul autostrăzii A1 Lugoj - Deva a fost inagurată în această săptămână, în ciuda unui conflict cu constructorul unui lot învecinat pe care se află nodul de legătură cu rețeaua de drumuri naționale.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat la începutul acestei săptămâni că lotul 4 de pe autostrada A1 Lugoj - Deva a fost recepționat. Noul tronson de autostradă are o lungime de circa 22 de kilometri și este poziționat intre localitățile Șoimuș și Ilia din județul Hunedoara.
Cu toate acestea, circulația rutieră nu a putut fi deschisă inițial, ca urmare a faptului că nodul rutier de legătură cu rețeaua de drumuri naționale se află pe lotul 3 al acestei autostrăzi.
Lucrările la lotul 3 au fost de asemenea finalizate, însă acestea nu au fost recepționate după ce CNAIR a descoperit că "nu erau întrunite condiţiile de calitate a lucrărilor". După două zile, CNAIR a decis însă să preia de la constructor doar un segment de 800 de metri din lotul 3, pentru ca șoferii să poată circula pe lotul 4 și să iasă de pe autostradă prin nodul rutier de pe lotul 3.
"Pentru a deschide circulației cei 22 de km aferenți lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare - primire cei 800 de metri aferenți lotului 3 care fac posibilă circulația între acest sector de autostradă și rețeaua de drumuri naționale existentă", menționează CNAIR într-un comunicat de presă.
Compania care a construit lotul 3 nu a semnat însă procesul verbal de predare-primire, întrucât consideră că lotul 3 trebuie predat integral, nu pe "bucăți".
În urma acestei inaugurări, România a ajuns la o rețea de 829 de kilometri de autostradă.
Chiar dacă lotul 3 va fi deschis integral circulației la un moment dat, șoferii nu vor putea încă să călătorească doar pe autostradă între Lugoj și Deja. Primul lot dintre localitățile Traian Vuia și Sanovita are aproape 28 de kilometri și este deja în exploatoare.
În schimb, lotul 2 dintre Cosevita și Traian Vuia are aproape 29 de kilometri, însă doar o parte a acestuia este în exploatare, iar termenul de "livrare" pentru kilometri ramași este estimat pentru anul 2021.
Via Profit
Excelenta veste / felicitari constructorului roman UMB care a depasit dificultati tehnice semnificative la tronsonul de la 'Dealul Liliecilor' ! si a facturat beneficiarului un pret decent.