Kia dezvăluie planurile pentru gama de modele: Ceed ar putea primi o versiune electrică, iar conceptul Imagine by Kia va avea o versiune de serie în 2021

Publicat joi, 26.09.2019 17:44 de Daniel Popescu

Kia analizează posibilitatea de a lansa o versiune electrică pentru Ceed, în timp ce conceptul electric Imagine by Kia va primi o versiune de serie în 2021.

Kia și-a stabilit o serie de planuri ambițioase pentru următorii ani, iar acestea vizează o electrificare treptată a gamei de modele pentru a respecta viitoarele norme de poluare din Uniunea Europeană.

Emilio Herrera, COO-ul constructorului asiatic, a dezvăluit că una dintre opțiuni este ca Ceed, cel mai popular model al brandului, să primească la un moment dat o versiune electrică.

"Producția pentru XCeed și Ceed Sportswagon începe la sfârșitul lunii noiembrie, la fel ca și a versiunii mild-hybrid a lui Ceed. Gradual, fiecare variantă de Ceed va avea o formă de electrificare. Luăm în considerare și o versiune electrică", a declarat Herrara pentru publicația Automotive News.

De asemenea, oficialul Kia a dezvăluit că ineditul concept Imagine by Kia va primi o versiune de serie în 2021.

"Anul viitor, noul Sorento va oferi motoare diesel și versiuni hibride și plug-in hybrid. Conceptul Imagine by Kia dezvăluit în aest an la Geneva va sta la baza unui model electric pe care îl vom lansa în 2021", a adăugat el.

Conceptul Imagine by Kia este electric și iese în evidență prin prezenta a nu mai puțin de 21 de ecrane Ultra HD de la interior, pe care constructorul le-a inclus ca o “reacție plină de umor” la competiția dintre unii constructori care vor să vadă “cine are ecranul cel mai mare”.

Via Automotive News