Schimbări în conducerea Skoda: Thomas Schäfer este noul președinte al consiliului de administrație

Publicat luni, 03.08.2020 15:45 de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime

Thomas Schäfer a preluat poziția de președinte al consiliului de administrație Skoda. În trecut, acesta a ocupat poziții de conducere atât în cadrul Daimler, cât și în cadrul grupului Volkswagen.

La începutul lunii trecute, oficialii grupului Volkswagen au anunțat că Bernhard Maier, omul care a coordonat activitatea Skoda în ultimii cinci ani, va fi înlocuit. Acum, reprezentanții grupului l-au ales pe Thomas Schäfer în funcția de președinte al consiliului de administrație Skoda.

Activitatea lui Schäfer în cadrul constructorului ceh a început în 3 august. Cel care preia frâiele producătorului din Mlada Boleslav are o experiență bogată în sectorul auto.

În 1991, Thomas Schäfer își începea cariera în cadrul Daimler. Până în 2012, acesta a avut mai multe poziții de conducere în departamentele de producție și calitate în birourile Daimler din Germania, SUA și Africa de Sud.

Din luna mai 2012, Schäfer a intrat în familia grupului Volkswagen. Acesta a fost responsabil pentru mai multe proiecte care au vizat dezvoltarea unor uzine noi, iar din 2015 ocupă poziția de președinte și director general în cadrul diviziei din Africa de Sud.