Viitorul Ford Ka se va inspira din conceptul Start

Publicat marţi, 18.01.2011 17:59 de Bogdan Mirică

Ford va lansa noua generaţie a modelului Ka în 2014. Versiunea de serie se va inspira estetic şi tehnologic din conceptul Start, prezentat anul trecut.

Asemeni modelelor Focus şi Fiesta, care au devenit produse globale, Ford intenţionează ca următoarea generaţie a micului Ka să se regăsească pe mai toate pieţele lumii. Constructorul din Detroit vrea să dea naştere unui urmaş urban, inspirat de conceptul Start, dezvăluit anul trecut în cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Influenţele conceptului se vor resimţi atât la nivelul designului exterior cât şi la nivel mecanic, sub caroserie urmând să se găsească o nouă generaţie de motoare pe benzină.

Noul Ka este aşteptat pe piaţă în 2014, însă debutul oficial va avea loc în America Latină. Mai exact, noul Ka va lua naştere mai întâi la fabrica Ford din Brazilia, ca mai apoi să ajungă şi în uzinele din India şi China. În aceste condiţii, Europa va deveni o simplă piaţă de desfacere, uzina poloneză din Tychy urmând să piardă producţia modelului urban.

Ford a luat această decizie după ce Ka nu a reuşit să atingă nivelul de vânzări fixat de oficiali. Eşecul a atras după sine şi obiecţii pentru platforma împrumutată de la italianul Fiat 500. Dată fiind situaţia, noua generaţie ar urma să se abată de la această reţetă şi să folosească o platformă modificată a fratelui mai mare Fiesta. Astfel am putea vedea şi o variantă cu cinci uşi a viitorului Ka, favorizată de platforma lui Fiesta.

Sub capota viitorului Ford Ka am putea asista la debutul unui motor nou, cu trei cilindri, Ecoboost, cu o capacitate de un litru. Unitatea ar urma să asigure emisii mai mici de 100 g/km. 

via | autoblog

  • andrey11, miercuri, 19.01.2011 01:18
    Ka

    Nu au fost in stare sa puna la punct o strategie demna de renumele Ford, si gasit repede scuza, platforma celor de la Fiat, care culmea face minuni la italieni.

  • ironR, miercuri, 19.01.2011 11:11
    ce-i drept nu prea se cauta

    Nu au de ce sa se planga pt ca acest Ka nu se cauta mai deloc, nici inainte nici acum. Cel putin in bucuresti, ca ne referim la masini urbane, nu am vazut decat 2-3 fete la volanul lor. Nu se poate compara cu istoria fiatului 500, sau broscuta de la vw, dar si asta e pe cale de disparitie.