Volkswagen Golf VI va fi si hibrid

Publicat miercuri, 18.06.2008 17:56 de Robert Gherghe

Martin Winterkorn a anuntat ca noua generatie a modelului Golf va fi disponibila si intr-o versiune hibrida.

Volkswagen raspunde noului trend de pe piata si anunta trei modele hibride si unul suta la suta electric.

Martin Winterkorn, CEO Volkswagen, a declarat jurnalistilor prezenti la lansarea modelului Scirocco de la Lisabona ca noua generatie a modelului Golf va fi disponibil intr-o versiune hibrid si sistem start-stop.

De asemenea, modelele Touareg si Jetta vor fi disponibile in versiuni hibride. Primul model electric Volkswagen va fi lansat in 2010 si va construit intr-o editie limitata.

Sistemul de propulsie electrica bazat pe bateriile litium-ion va fi implementat pe versiunea de serie a conceptului Up!.

Winterkorn a precizat ca in timp ce sistemele de propulsie hibrida incep sa joace un anumit rol in industria auto, motoarele traditionale diesel sau pe benzina vor continua sa domine piata multi ani de aici inainte.

Via | Just-Auto 

  • cozappz, miercuri, 18.06.2008 22:34
    PD

    Cum vw renunţă la PD, cred ca e o mişcare normală. http://www.wall-street.ro/articol/Auto/8074/Volkswagen-renunta-la-injectia-pe-motorina-tip-pompa-injector.html

  • v, vineri, 20.06.2008 12:49
    tarziu

    cam tarziu pentru ei, toyota si honda sunt prezenti pe piata asta din '97-'98, au un avans enorm la tehnologie si vanzari, vor scoate mai multe modele distincte la anul...