Volkswagen ID.7 îți reglează temperatura în funcție de poziția soarelui

Publicat joi, 19.01.2023 15:10 de Tiberiu Safta

Noul Volkswagen ID.7 este echipat cu un sistem de climatizare inteligent. Acesta poate regla temperatura habitaclului automat în funcție de condițiile climatice din exterior și se poate adapta în funcție de poziția soarelui. Sistemul inteligent va fi disponibil odată cu lansarea pe piață a noului model electric.

Mai devreme în această lună, Volkswagen a dezvăluit publicului noul ID.7 în cadrul evenimentului CES din Las Vegas. Noul model anunță urmașul electric al lui Passat, iar acesta va debuta pe piața din Europa mai târziu în acest an.

Până la momentul lansării oficiale, Volkswagen tocmai a dezvăluit mai multe informații despre una dintre tehnologiile inovatoare ale lui ID.7. Este vorba despre un sistem de climatizare cu aeratoare inteligente. Acest sistem complex va putea regla automat temperatura habitaclului în funcție de condițiile climatice prezente.

Sistemul de climatizare se va activa automat atunci când șoferul se apropie de mașină, chiar înainte de a deschide ușa, prin recunoașterea cheii. În zilele fierbinți, sistemul va porni automat aerul rece la interior, iar în zilele friguroase sistemul va porni automat căldura. În timpul acestui proces, fluxul de aer va fi direcționat rapid către o mare parte a habitaclului prin intermediul unor mișcări dinamice orizontale ale aeratoarelor.

Aceste aeratoare inteligente sunt controlate digital, iar temperatura va putea fi reglată manual prin comenzile tactile ale ecranului central de 15 inch. Tot cu ajutorul ecranului va putea fi redirecționat și fluxul de aer, precum și intensitatea acestuia. Bineînțeles, aceste lucruri vor putea fi reglate și cu ajutorul sistemului de comandă vocală.

De exemplu, dacă șoferul transmite că îi este rece la mâini, aeratoarele inteligente vor direcționa aerul cald către volan timp de 5 minute. În același timp va fi activat și volanul încălzit. Toate aceste setări vor putea fi personalizate pentru fiecare persoană în parte.

O altă premieră adusă de acest sistem este felul în care acesta reacționează automat în funcție de poziția soarelui. Cu ajutorul unui senzor integrat în parbriz, sistemul va putea detecta unghiul de incidență al luminii soarelui. Astfel, în cazul zilelor cu temperaturi mari și cu o intensitate puternică a soarelui, sistemul de climatizare va oferi mai mult aer rece în zonele afectate de căldură, iar interiorul nu se va mai încinge la lumina acestuia.

Noul Volkswagen ID 7 va debuta oficial în a doua jumătate a lui 2023. Modelul electric promite o autonomie de 700 de kilometri și va fi disponibil în Europa până la finalul acestui an. Înlocuitorul electric al lui Passat va fi asamblat în Germania, la uzina din Emden.

via Volkswagen

  • Seriff, joi, 19.01.2023 17:51

    Uau, electrificarea este viitorul, ce sa mai.

  • Lord of the Dark Side, joi, 19.01.2023 19:24

    Și dacă e înorat?

  • unu, vineri, 20.01.2023 09:51

    da cum ar fi sa faceti un sistem de operare user friendly?! Doar atat cere clientul final.... penibililor

  • Mircea Badea, vineri, 20.01.2023 10:31

    dar simte si cand tragem gaze? le directioneaza catre pasager daca vrem?

  • CCA, vineri, 20.01.2023 13:47

    Cand o sa apara modelul cu setari in functie de zodie imi iau si eu.

  • unu altu, miercuri, 25.01.2023 10:33

    Daca va avea optiune de climaticare dupa cat de rece ti curu', atunci e ok.