Volkswagen Polo, Seat Ibiza și Seat Arona, rechemate în service: probleme la centură de siguranță de pe locul din mijloc din spate

Publicat luni, 14.05.2018 10:34 de Daniel Popescu

220.000 de unități Volkswagen Polo și 191.000 de unități Seat Ibiza și Arona sunt rechemate în service la nivel global ca urmare a faptului că centura de siguranță de pe locul din mijloc din spate se poate decupla în anumite situații.

Grupul Volkswagen a confirmat în această perioadă o problemă la centura de siguranță de pe locul din mijloc de pe bancheta din spate care afectează trei modele. Germanii menționează că, în anumite situații rare, cum ar fi o schimbare bruscă a benzii de mers, centura de siguranță respectivă se poate decupla singură.

Din acest motiv, producătorul a anunțat că va rechema în service cele 3 modele care sunt afectate de această problemă: 220.000 de unități Polo și 191.000 de unități Seat Ibiza și Seat Arona.

Recall-ul este valabil la nivel global, în toate țările în care se comercializează cele 3 modele, iar proprietarii afectați vor fi contactați de reprezentații mărcii pentru a stabili o programare în service. Verificarea mașinii și remedierea problemei vor fi gratuite pentru toți clienții afectați.

"Siguranța rămâne prioritatea Volkswagen, iar brandul a identificat o soluție tehnică: un sistem de prindere modificat pentru centură, care va preveni decuplarea automată", menționează Volkswagwen într-un comunicat de presă.

Campania de recall va începe în următoarele săptămâni, însă Grupul Volkswagen nu a precizat o data exactă. Până la remedierea problemei, Volkswagen recomandă clienților să nu folosească locul din mijloc de pe bancheta din spate.

Via Volkswagen, Seat, Automotive News

  • vianu, luni, 14.05.2018 10:53

    brandul a identificat o solutie tehnica....deci WOW!!! sistem de prindere modificat....surubul cu torx de 14 va fi schimbat cu unul de 15 decuplarea "automata" (la schimbarea brusca a benzii de mers!!!)....poate decuplare ACCIDENTALA deci cata vrajeala :| deci(2) compania asta chiar isi vede clientii ca pe niste idioti :(\ deci(3) sau pur si simplu schimba inchizatorul