Xiaomi MS11, prima mașină electrică a producătorului chinez, „scăpată” pe internet

Publicat duminică, 29.01.2023 11:41 de Gabriel Nica, Foto: Weibo

Xiaomi a anunțat, în 2019, că plănuiește să devină un constructor auto, specializat în mașini electrice. Primul lor model, Xiaomi MS11, va fi lansat oficial în 2024 dar câteva poze cu viitorul model electric au „scăpat” deja pe internet.

Faptul că Xiaomi își propune să devină un producător de mașini electrice nu mai este o noutate. Compania chineză cunoscută mai ales pentru telefoanele sale dar și pentru gama extinsă de produse electronice de toate felurile, a anunțat încă din 2019 că vrea să intre pe noi teritorii.

În 2021, Xiaomi a cumpărat compania Deepmotion Tech și o fabrică pentru asamblarea mașinilor electrice, iar primul lor prototip a putut fi observat, în teste, vara trecută. Deși informațiile despre partea tehnică sunt încă ținute foarte bine sub secret, câteva imagini cu ceea ce pare a fi primul lor model electric, MS11, au apărut pe internet, în China.

Aparent, din greșeală, câteva poze care par scoase dintr-un spot publicitar, au fost publicate pe rețeaua socială Weibo. Acestea ne arată un model cu 4 uși, un plafon de sticlă și o siluetă de coupe, destul de atractivă. Partea frontală pare să „împrumute” câteva linii de la McLaren în timp ce zona posterioară are ceva din caracterul unui Aston Martin DBS.

Deși mai avem ceva timp până vom vedea specificațiile exacte ale mașinii, momentan Xiaomi pare să fie primul producător de telefoane care intră în hora mașinilor electrice, și cel mai hotărât. Și Sony a dezvăluit un concept electric, mai devreme anul acesta, dar dezvoltat în colaborare cu Honda, nu de sine stătător. Zvonuri despre o posibilă mașină electrică a celor de la Apple sau Samsung au mai existat în trecut dar până acum nu am văzut niciun rezultat palpabil.

Conform zvonurilor, Xiaomi MS11 va folosi un acumulator de la producătorul chinez CATL iar motoarele electrice aparent vor fi dezvoltate in-house. Între timp, dezvoltarea mașinii continuă iar Xiaomi a anunțat acum ceva timp că primul său autoturism va avea tehnologie pentru condus autonom, având 140 de vehicule în teste pe drumurile publice din China. De altfel, și pozele de mai sus par să indice existența unui LIDAR pe acoperișul mașinii.

Via: Carscoops

  • frumosul, luni, 30.01.2023 02:02

    CE MAsina urata

  • vulpoiul, luni, 30.01.2023 10:05

    CE STruguri acri

  • Seriff, luni, 30.01.2023 12:18

    Xiaomi nici telefoane nu sunt in stare sa faca, acum s-au apucat de masini, cine o da bani pe hidosenia aia?

  • Seriff, luni, 30.01.2023 12:36

    cum l-e stiu ieu pe toate ca un uom mare mai iera cineva foarte distept pe aicea dar la-u linsat mafioti si a renuntat nu merita sa renuntii in veata sa mergii tot anainte v-a zic caci sunt trecut prin multe si am vazut o gramada de lucrurii care lea-m tratat cu profesionalism si acum ampart experienta mea cu voii

  • Mircea Badea, luni, 30.01.2023 17:00

    e mai draguta decat majoritatea masinilor actuale, de spoielile de suv-uri sa nici nu mai amintim.. presimt ca aparea inaintea masinilor happle,samsu, sony..