Xiaomi prezintă noul SU7 Ultra, o versiune extremă de circuit: 1527 de cai putere

Publicat luni, 22.07.2024 14:46 de Tiberiu Safta

Xiaomi a dezvăluit primele imagini cu o versiune extremă de circuit a modelului SU7. Noul model se anunță a fi un rival pentru Porsche Taycan Turbo GT și primește un propulsor electric de 1527 de cai putere.

Chinezii de la Xiaomi vor să doboare recordul lui Porsche Taycan Turbo GT pe Nurburgring. Pentru asta, compania asiatică tocmai a lansat o versiune extremă de circuit pentru unicul său model electric, SU7. Noua versiune este botezată Ultra și primește un pachet aerodinamic extrem, dar și un propulsor electric foarte puternic.

Noul model primește 3 motoare electrice care dezvoltă împreună 1527 de cai putere, cu peste 400 de cai putere mai mult decât Porsche Taycan Turbo GT. Xiaomi spune despre noua versiune extremă SU7 Ultra că accelerează de la 0 la 100 de km/h în doar 1.97 de secunde. Mai mult, repriza de accelerație de la 0 la 300 de km/h durează 15.07 secunde. Viteza maximă este de 349 de km/h.

Așa cum se poate vedea, noul model primește și un pachet aerodinamic extrem de agresiv, cu un spoiler frontal mare, un eleron masiv și un difuzor aerodinamic foarte pronunțat. Toate aceste elemente generează o forță de apăsare de 2145 de kilograme, potrivit constructorului chinez.

La final, noul Xiaomi SU7 Ultra mai primește anvelope slick Pirelli, precum și frâne de performanță din partea AP Racing.

Noul model de performanță va încerca să bată recordul deținut de Volkswagen ID R pentru cel mai rapid prototip electric la Nurburgring. Va exista și o eventuală versiune de serie a noului SU7 Ultra, care va încerca să doboare recordul lui Porsche Taycan Turbo GT.

via Xiaomi

  • George Simion, marţi, 23.07.2024 20:19

    tare! chinezii dau praf la nemti la ei in casa.