MINI Countryman

Interior

3.5

Cel mai mare model din gama Mini, Countryman, are la dispoziţie numeroase posibilităţi de personalizare. În cazul de faţă avem un interior în configuraţia cu patru locuri, îmbrăcate în piele "Lounge Carbon Black". Mini oferă şi o versiune cu cinci locuri, care înlocuieşte cele două scaune din spate cu o bachetă întreagă şi elimină jumătatea din spate a tunelului central. Spaţiul la genunchi este potrivit pentru pasagerii de maximum 1.80 de metri înălţime, asta în condiţiile în care ocupanţii locurilor din faţă nu se răsfaţă cu câtiva centimetri în plus pentru genunchi.

Scaunele faţă sunt încălzite şi oferă un nivel corect de suport lateral. Acestea sunt destul de comode, iar comenzile sunt amplasate ergonomic, cu excepţia unui element: maneta care acţionează frâna de parcare. Aceasta are o formă atipică pentru Mini, iar suportul de ochelari montat sub aceasta trebuie glisat pe tunelul central pentru a putea fi folosit, ceea ce nu face decât să vă încurce dacă nu îl folosiţi niciodată. Vestea bună este că îl puteţi muta în spate sau puteţi să nu îl comandaţi deloc. Între versiunea cu patru locuri şi versiunea cu cinci locuri a lui Countryman, noi am alege versiunea cu cinci locuri, deoarece este mai practică şi foloseşte la maximum spaţiul disponibil. De altfel, faceliftul subtil anunţat de Mini pe Countryman în această toamnă rezolvă această problemă, stabilind în standard cinci locuri pentru modelul britanic.

Bagajele celor patru sau cinci pasageri (după caz) trebuie să încapă într-un fel sau altul în portbagajul de 305 litri, nivel apropiat de cel oferit de o compactă sau de Dacia Sandero, în timp ce rivalii de la Nissan oferă un volum de numai 207 litri (în cazul lui Juke). Oricum, fanii înfocaţi ai mărcii, care au mai avut cel puţin un Mini, nu se vor plânge, deoarece vorbim de cel mai spaţios portbagaj şi cel mai spaţios interior oferite vreodată de un model al mărcii britanice.

  • slVW_83, joi, 01.11.2012 18:24

    Masinuta de fata se adreseaza unei singure categorii.....celor excentrici sau ma rog.....celor cool, trandy sau fansy!

  • C-G-C, vineri, 02.11.2012 07:53

    A se remarca amplasarea comenzilor pt. geamurile electrice fata/spate pe consola centrala :D (chiar daca la Mini se doreste imitarea comenzilor din cockpit-ului unui avion) P.S.: Astfel de masini sunt iconice. Ori iti plac, ori ba. Mie personal mi se par pline de personalitate, masini cu care iesi foarte usor in evidenta. Ma bucur ca ati avut la dispozitie o cutie manuala, v-ati putut bucura de masina. Eu cand am condus Cooper avea automata si cutia de viteze mi s-a parut execrabila. In rest nu pot sa spun decat ca este o masina in care te simti special :)

  • George, joi, 08.11.2012 17:44

    Ai foarte mare dreptate C.G.C