Tehnologie

5.0

Deloc surprinzător, găsești tehnologie din belșug la bordul lui Audi Q8. Desigur, piesele de rezistență sunt cele 3 display-uri de care dai cu ochii imediat ce te instalezi pe scaunul șoferului.

Ai sistemul Audi Virtual Cockpit, care integrează un display de 12.3 inch pentru instrumentarul de bord digital, un ecran central de 10 inch pentru sistemul multimedia, iar sistemul de climatizare are un display separat cu funcție tactilă. 

Butoanele acestuia din urmă (o să le numesc așa, chiar dacă nu sunt fizice) sunt destul de mari, astfel că poți seta temperatura sau poți porni încălzirea în scaune fără probleme. 

Sistemul multimedia este destul de intuitiv și se mișcă bine, dar germanii de la Audi ar mai putea lucra puțin la capitolul grafică. Pe de-o parte, este bine că nu îți distrage prea mult atenția de la condus și găsești destul de repede funcțiile, dar pe de altă parte nu ar strica o pată de culoare. 

Ceasurile de bord digitale sunt personalizabile, iar harta sistemului de navigație poate ocupa cea mai mare parte a instrumentarului digital. Doar dacă chiar vrei asta. 

Sistemul multimedia este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, ambele wireless. Desigur, poți realiza conexiunea și cu ajutorul unui cablu USB-C, port-ul fiind situat în cotiera centrală.

Tot aici vei regăsi și o zonă de încărcare prin inducție pentru telefoanele mobile. Un plus este faptul că zona respectivă este suficient de încăpătoare, astfel că poți încărca și telefoanele care au dimensiuni mai mari. 

 

 

 

  • adi, luni, 02.10.2023 22:21

    Va rog sa verificați prețul pe site-ul Audi. Mașina este cu 20000 euro mai mult

  • George Simion, marţi, 03.10.2023 04:57

    Direcția ar putea fi ceva mai precisă- da, daca nu ar fi suv

  • schumi, marţi, 03.10.2023 10:14

    Da, directia ar putea fi mai precisa chiar daca e SUV. Vezi Alfa Stelvio.

  • prafosenie, marţi, 03.10.2023 11:46

    automarket, daca va zgarciti la 10 lei cat e in dedeman o perie de uz universal, va fac eu una cadou, dar va rog mult, a nu stiu cata oara, sa o si folositi. dati jos praful ala de pe motor cand mai trageti poze cu ce e sub capota. uitati-va si voi la poza cu motorul, arata oribil praful ala acolo, zici ca e o masina abandonata.

  • Alex, marţi, 03.10.2023 13:00

    Touareg cu același motor consuma 3 4 litri mai puțin în oraș și doar Pt ca este mult mai ușor

  • @Alex, marţi, 03.10.2023 14:27

    asa o fi, nu te contrazic, doar ca pentru putinii cei care isi permit asemenea masini, diferenta aia de 3-4 litri la un consum deja enorm pe care il au masinile astea mari, grele si cu sute de cai gen q7/touareg/x5, intra la categoria chestii neglijabile.

  • @prafosenie, marţi, 03.10.2023 21:16

    fusese curatat cu o zi inainte..dar asa e aerul in bucuresti...