Siguranta

5.0

Din moment ce vorbim despre o mașină atât de scumpă, e evident că cei de la EuroNCAP nu au dat un asemenea exemplar de toți pereții și barierele pe care le au în dotare. Din fericire, RS6 este construit pe aceeași platformă ca un A6 mult mai accesibil, așa că ratingurile de siguranță se aplică și în cazul modelului de performanță.

Astfel, RS6 vine în standard cu un pachet de siguranță compus din 17 senzori, cinci camere video și un radar. Asta înseamnă că, odată activat pilotul automat, acesta va putea menține distanța față de mașina din față, va putea accelera și decelera, va putea opri și apoi pleca de pe loc fără intervenția șoferului asupra pedalelor. În plus, viteza de deplasare poate fi adaptată în funcție de indicatoarele rutiere.

Direcția este și ea asistată și poate ajuta mașina să se păstreze pe banda unei autostrăzi, cu ajustări fine ale volanului. Direcția ajută și atunci când banda se îngustează sau când lățimea benzii de rulare scade și ajunge la numai doi metri.

Nu lipsesc tehnologiile devenite deja regulă în industria auto: sistemul de frânare automată în situații de urgență, monitorizarea unghiului mort, detectarea pietonilor, monitorizarea stării de oboseală a șoferului.

Pe lista de opționale există și un pachet City Assist, care avertizează șoferul (vizual și auditiv) cu privire la mașinile care se deplasează perpendicular pe direcția de mers și care prezintă un potențial pericol.

EuroNCAP a oferit un rating de 5 stele pentru Audi A6, cu scoruri impresionante în cadrul testelor. Protecția pasagerilor adulți a fost cotată la 93%, pentru pasagerii copii 85%, pentru pietoni 81% iar pentru sistemele active de siguranță, 76%.

  • DanG, vineri, 01.09.2023 10:41

    Masina asta este o bijuterie, dar nu inteleg cu poti da 160.000 Euro pe asa racheta si sa o iei cu vopseaua asta? Vad tot mai des gri-ul asta la VAG care arata ca un strat de grund, amorsa, ca si cum masina urmeaza sa fie vopsita.

  • Andrei, sâmbătă, 02.09.2023 21:47

    Ce spun TopGear: ''Handling not as engaging as some unless you’re driving like, well, an Audi driver. Rubbish seats''

  • Tata socru, joi, 14.09.2023 07:57

    Asa se explica traficul infernal din zona Garii: 600 de cai si 800 de newtoni stau in trafic ca sa o duca pe soacra la gara, dupa ce a mai dat o data cu aspiratorul.