4.5
de Gabriel Nica, Foto: Ciprian Mihai, vineri, 27 mai

Provocator

Undeva, în subconștientul fiecărui fan BMW din lumea asta, odată cu lansarea sub-brandului BMW i, s-a conturat o idee din ce în ce mai controversată. Aceea că, la un moment dat, odată cu electrificarea gamei, vom ajunge și la momentul în care până și BMW M „se va curenta”.

Acel moment a sosit și este marcat de lansarea lui BMW i4 M50, primul model electric vândut cu sigla M pe haion. El va fi urmat în curând de BMW iX M60. Dar până ajungem la următorul moment controversat (lansarea unui SUV electric cu sigla M pe portbagaj), am decis să testăm cât de „M” este acest nou i4 și dacă merită să poarte culorile tradiționale ale diviziei de top din Munchen.

Dar cine este acest i4? După cum ați intuit din imagini, este versiunea electrică a lui BMW Seria 4 Gran Coupe. Cu ceva mai multă liniște sub capotă.

PREZENTAREA VIDEO A MODELULUI TESTAT

  • ds, vineri, 27.05.2022 11:19

    349 kilometri pe autostradă la 130 km/h, deci fără să dai cu biciul pe de-a-ntregul în toți cei 544 CP și 795 Nm posibil a fi livrați, mă întreb cui folosește o cheltuială de cel puțin 66.000 de euro pentru o autonomie destul modestă. Probabil nu la prea mulți le dă mâna să o folosească mai mult pe post de mașină de oraș.

  • adi_10, vineri, 27.05.2022 16:47

    Masinile electrice sunt in general folosite pentru o utilizare in oras sau pe distante scurte (avand in vedere autonomia deloc incurajatoare). Ori la ce imi trebuie 500+ de cai in oras sau pe distante scurte?!...mai dai si 90k de euro pe ea. concluzia mea este ca aici vorbim de o jucarie, nu de o masina. Ai o masina si pt ca ai prea multi bani iti mai iei si o jucarie. Adaug si faptul ca dupa mult timp au facut si cei de la BMW pasul catre un bord ca pentru anul 2022, ca ne-am saturat de toti de acel bord anost cu tabletica aia cocotata sus.

  • andrei, joi, 02.06.2022 10:11

    la 2.3 tone are o tinuta de drum belea :D nici nu o simti pe viraje. s-au rescris legile fizicii mai nou pt masinile grele, ele au legi proprii. pot face ei si super-mega-obligatorii electricele nu imi voi cumpara EVER o masina de 2 tone. deja la greutatea aia incep sa ma gandesc la dube :)