4.1
de Gabriel Nica, Foto: Ciprian Mihai, miercuri, 20 decembrie

(Re)Vin Americanii!

Toată lumea știe. Dacă vrei să vinzi mașini în ziua de azi, trebuie neapărat să ai „pe tarabă” un SUV compact. Acolo se duce cea mai aprigă bătălie, iar clienții par că nici nu vor să audă de alte dimensiuni sau alte caroserii.

Ce rămâne de făcut pentru producătorii auto? Să se adapteze. Și fix de asta vedem pe străzi modele noi, trecute prin tot felul de giumbușlucuri de design, menite să împace și capra (clienții) și varza (inginerii). În același timp, producători care nu aveau o ofertă clară în acest spațiu, și poate nu se vedeau oferind așa ceva vreodată, acum nu au de ales.

Iată cum a luat ființă Cadillac XT4, un SUV compact de peste Ocean, care are ingrata datorie de a se duela cu modele precum BMW X1, Mercedes-Benz GLB sau Audi Q3. Dar, spre deosebire de alte modele americane care sunt gândite de la început pentru clienții de pe Bătrânul Continent, XT4 trebuie să satisfacă și clienții americani.

Noi am testat unul, în singura configurație disponibilă în România, pentru a vedea exact ce îi poate pielea.

PREZENTAREA VIDEO A MAȘINII TESTATE

  • Trilulilu, joi, 21.12.2023 06:34

    La americano s-o vinde, dar în europa slabe șanse.

  • Deleagu, joi, 21.12.2023 14:29

    Pai orice masina americana (inafara de pick-up-uri) se vinde bine in europa... asta ce ar avea sa nu se vinda?

  • pipo, vineri, 22.12.2023 13:59

    Nu e deloc un consum ridicat pt un benzinar de 2 l pe un suv asa greu și cu tracțiune integrala. Din 300 km ati facut doar 35 pe național, cât ar fi trebuit sa consume ? Mie îmi pare chiar foarte realist consumul anunțat de producător, ceea ce e o raritate în ziua de astăzi și de apreciat. Europenii mai sus menționați mint cu nerușinare în privința consumului. Bine..., mint la noi , ca la americani nu au curajul sa facă asta. Dacă faceliftul nu ridica pretul, atunci modelul asta chiar nu suna rau .

  • bica, joi, 04.01.2024 18:30

    Daca avea si ceva nuanta de hybrid in ea ca sa consume mai putin, era buna, asa e prea scumpa ptr ce ofera..