Interior

3.0

Din păcate, deși în momentul în care vezi pentru prima oară un Caselani pe stradă îți închipui că are un interior pe măsura liniilor exuberante ale exteriorului, odată ajuns în cabină e posibil să ai o decepție.

Asta pentru că interiorul nu e cu nimic diferit față de un SpaceTourer normal. Totul va depinde de cum îți configurezi tu mașina înainte ca cei de la Caselani să o modifice. Există o singură diferență, iar aceasta este micuța plachetă de deasupra schimbătorului de viteze, care îți confirmă că acest model este unul din doar 200.

În rest, totul este identic cu un SpaceTourer normal. Din nefericire pentru noi, aici aveam de-a face cu o versiune de bază. Scaunele erau îmbrăcate în material textil, planșa de bord modelată din plastic dur, același material neprietenos fiind găsit și pe panourile ușilor. Așadar, nimic spectaculos.

Caselani Type HG poate fi comandat într-o gamă variată de configurații. Poți alege din trei dimensiuni diferite, de la o lungime a mașinii de 4.6 metri la 4.95 sau chiar până la 5.3 metri. Noi am experimentat versiunea intermediară, cu un ampatament total de 3.28 metri și 9 locuri în total.

Bineînțeles, spațiul interior este direct proporțional cu lungimea caroseriei. La fel și spațiul din portbagaj, care poate garanta un volum total de 4.500 de litri (fără scaune), pe varianta cea mai mare. Rabatarea scaunului pasagerului dreapta poate permite transportul unor obiecte lungi de 3.5 metri.

În cazul pasagerilor spate, accesul se poate face prin intermediul portierei spate dreapta, care glisează fie manual, fie electric. Se poate opta chiar și pentru comandă handsfree a portierei, prin fluturarea piciorului pe sub podea, fix ca la deschiderea portbagajului.

Scaunele pot fi și ele individuale, oferind astfel posibilitatea de configurare a habitaclului. Marele lor avantaj în fața celor de la Volkswagen Multivan este că se mișcă extrem de ușor pe canalele din podea și ajustarea lor este facilă. Pentru cei care nu vor neapărat 9 locuri, ci se gândesc mai degrabă la un shuttle care să ofere spațiu pentru călătorii din zona business, Caselani Type HG poate fi comandat cu numai patru locuri în spate, bineînțeles opuse.

Scaunele sunt foarte confortabile și dispun chiar de cotiere, ca niște adevărate fotolii, dacă mergi pe versiunea cu 4 locuri. Spațiile de depozitare sunt și ele extrem de generoase. Încap foarte multe accesorii în buzunarele portierelor, există un spațiu pentru telefonul mobil, iar torpedoul este dublu.

Ambianța poate fi perfectă dacă optați pentru un acoperiș panoramic pentru locurile din spate. Are o coloană centrală, pe care sunt montate comenzile sistemului de climatizare. Ergonomia este exemplară, adică fix așa cum ar trebui să fie într-un model din acest segment.

  • Banditos, miercuri, 22.02.2023 12:17

    Nu mi se pare deloc scump, un Diesel de 140CP pe o platforma de utilitara/transport >5 pasageri in conditii lejere si bagaje Poate interiorul anost si complet nepotrivit cu exteriorul sa fie un punct slab, dar in rest isi merita fiecare banut.

  • DanG, miercuri, 22.02.2023 13:16

    Just because you can, doesn’t mean you should :) Mașina asta îmi amintește de faptul că italienii au făcut unele dintre cele mai frumoase mașini din istorie, dar și Fiat Multipla sau Alfa Romeo Zagato. Mie unul îmi pare un coșmar pe 4 roți.

  • Seriff, joi, 23.02.2023 06:51

    Consum declarat 5,6 si real 7,6 incep sa cred ca eram un prost cand ziceam de electrice ca consuma mai mult decat ce declara fabrica vad ca la toate e asa . Asta e mai gresesc si eu ca doar nu sunt perfect