
Interior
Atunci când produci o autoutilitară, poți avea impresia că accentul este pus strict pe căratul de marfă, iar șoferul este uitat. Ei bine, Ford nu a făcut asta, pentru că șoferul unui E-Transit Courier se va simți bine la volan. Materialele din partea superioară a bordului sunt destul de moi, în timp ce materialele de pe ușă sunt în mare parte tari. Totuși, nu este un plastic mai puțin calitativ.
Desigur, materiale mai neprietenoase regăsim în partea inferioară a bordului și în partea inferioară a ușii, dar nu este ceva ieșit din comun pentru acest segment. Cei de la Ford au numit volanul „squircle”, pentru că nu este nici rotund, nici pătrat. Astfel, cu noul design al volanului, șoferul are mai mult spațiu la picioare, dar și o vizibilitate îmbunătățită.
Selectorul transmisiei a fost mutat pe coloana de direcție, iar asta înseamnă că ai mai mult loc pe zona mediană. Aici regăsim o zonă pentru încărcat telefonul wireless, iar dedesubt avem un spațiu mare de depozitare. Acesta incorporează două porturi USB, o priză la 12 V și o priză la 220 V. Cele două suporturi de pahare pot fi scoase, în caz că ai nevoie de și mai mult spațiu de depozitare.
La volan nu întâmpini nicio problemă când vine vorba de spațiu, iar insonorizarea este cât se poate de bună pentru o autoutilitară. Doar la viteze trecute de 100 km/h zgomotul de vânt își face simțită prezența. Scaunele sunt destul de confortabile, au reglaj manual și funcție de încălzire. Totodată, primești încălzire și în volan. Scaunul pasagerului nu se poate regla, dar, totuși, are o funcție plăcută.
Pentru că într-un E-Transit poți transporta, de exemplu, țevi cu o lungime de până la 2.6 metri, scaunul față se rabatează. Mai mult, pentru a avea o suprafață plană de încărcare, șezutul coboară atunci când rabatezi spătarul. Accesul în zona de încărcare o poți face prin spate sau prin partea dreaptă, unde există o ușă glisantă. De ce nu ai și pe stânga o ușă? Pentru că ar fi periculos să descarci marfa pe partea cu carosabilul. Ușile spate se deschid standard la 90 de grade, dar dacă ai nevoie, poți mări deschiderea acestora.
Volumul destinat mărfurilor are acum 2.9 metri cubi, cu 25% mai mult față de generația precedentă. Mai trebuie menționat că suspensia spate a fost regândită pentru ca ecartamentul să fie mărit. Astfel, pentru prima dată într-un Transit, încap doi europaleți.
Apropo, mașina de la Craiova vine și cu un frunk (acel spațiu de depozitare de sub capotă) de 44 de litri, unde îți poți depozita cablurile de încărcare. Poți umple un E-Transit Courier cu maxim 700 de kilograme de marfă, iar mașina poate tracta o masă de până la 750 de kilograme.
Comparativ, Renault Kangoo Van E-Tech Electric are un volum de încărcare de până la 3.9 metri cubi și poate transporta mărfuri de până la 980 de kilograme. Citroen e-Berlingo oferă un volum de încărcare de 3.3 metri cubi și poate fi încărcat cu marfă de 781 de kilograme.
pretul nu este 25000 euro nu mai dezinformati nu includeti vouchere rabla. Pretul de vanzare este cel cu care orice gigel se duce si da banii pe loc, cash la vanzator, Faptul ca beneficiaza de rabla, se scrie aditional, ca un bonus DAR NU SE CALCULEAZA si nu se distribuie ca sa dezinformati.