Motor / Transmisie

4.0

În gama T Class se află și un propulsor pe benzină oferit în două versiuni de putere, dar despre el poate cu altă ocazie. Acum, pentru că vorbesc despre un MPV care încă are printre principalele valențe capacitatea de a transporta un număr mare de persoane și bagajele lor, mă opresc la motorizarea diesel.

Propulsorul diesel este legendarul patru cilindri în linie de 1.461 cmc, care, pe limba lui Johann Wolfgang von Goethe, se numește OM 608. Îl găsim și cu buletin de Franța, unde poartă titulatura K9K, alias 1.5 dCi. Sunt și voi fi în continuare fascinat, atât de longevitatea acestui propulsor, cât și de spiritul lui cameleonic, de modul în care încă mai reușește să devină soluție pentru modele atât de diferite.

Propulsorul 1.5 diesel este oferit în versiune de 95 CP și 260 Nm sub numele T160d, iar în cazul de față, T180d înseamnă 116 CP la 3.750 rpm și 270 Nm la 1.750 rpm. Ca o curiozitate, versiunea mai slabă oferă puterea maximă și cuplul motor la aceleași regimuri ca T180d.

Această motorizare poate fi comandată, atât cu o cutie manuală cu 6 trepte, cât și cu o unitate automată cu dublu ambreiaj și 7 rapoarte. Evident, la testul internațional am fost alintați și am primit versiunile cu unitatea 7G-DCT.

Și pentru că ecourile plimbării cu Mercedes-Benz Citan sunt relativ proaspete, am putut sesiza ușor evoluțiile. În primul rând, interiorul lui T Class este mai bine izolat fonic. Propulsorul este destul de discret prezent la interior.

Apoi aș putea paria că același T Class suferă mult mai puțin de vibrații transmise la interior și provenite de la propulsor. Un plus pentru cutia cu dublu ambreiaj în baie de ulei, o cutie fluidă în schimbări, rafinată. Cutia are și un mod manual, însă treptele pot fi selectate doar prin intermediul levierului amplasat pe consola centrală.

  • DanG, miercuri, 28.12.2022 14:49

    Cred ca masina asta va fi folosita pe post de taxi in cele mai multe situatii.

  • nume, miercuri, 28.12.2022 16:51

    Esti sigur ca "doar Renault Kangoo a făcut o vizită pe la Euro NCAP"?

  • Ovidiu, joi, 29.12.2022 10:00

    Docker pe unde o fi ca preț,cred că se merita gândit încă odată dacă să îl mai cumperi