Porsche Macan facelift

3.0 V6 Benzină Turbo (Macan S) Aut7 4x4

Siguranta

5.0

Până în 2014, Euro NCAP nu testate niciun model Porsche la capitolul siguranță. Lucrurile s-au schimbat de când marca germană a devenit trendy printre familiile care au regăsit în gamă modele în care încap copiii și bagajele lor.

Macan a fost primul model al mărcii supus probelor de impact și de eficiență în siguranță activă, iar rezultatul a fost foarte bun: 5 stele. E adevărat că testul a avut loc în 2014, iar criteriile pentru atingerea acestui rezultat s-au înăsprit între timp, însă structural mașina e identică, iar Macan facelift s-a îmbogățit serios la capitolul sisteme de asistență.

De exemplu, noul model primește abilități semi-autonome cu ajutorul sistemului de cruise control adaptiv inteligent care se ghidează automat după mașina din față, oprind dacă e nevoie de asta și repornind singur dacă staționarea nu e mai lungă de trei secunde. Până la viteze de 65 de kilometri pe oră, sistemul primește și susținere din partea direcției, pentru ghidaj automat în interiorul benzii în aglomerațiile din oraș. Parcarea automată face și ea parte din arsenalul noului Macan facelift.

  • Corocsenie Adrian, marţi, 11.12.2018 22:21

    Superba masina, superba locatie. Masina din pct. meu de vedere nu are defect. Nici prima serie nu mi s-a parut sa aiba. Dar acest facelift ia rezolvat micile imperfectiuni. Display-ul de ex. era cam mic la cel vechi...acum e ideal. Stopurile nu prea erau ok separate...acum arata mai bine cu ele unite. Ce sa mai...suv-ul perfect. Sau ma rog...crossover-ul.

  • octav71, miercuri, 12.12.2018 16:33

    Cum ar fi să scrie in spate pe hayon "Macan si atât", iar la cealaltă versiune sa scrie "Macan S"? Cum ar fi? În rest, ca deobicei scorul e mic, mașina e senzație(pentru clasa ei!).