Alan Jones: "MP al Australia va disparea din calendar"

Publicat marţi, 06.05.2008 09:52 de Daniel Popescu

Fostul campion mondial Alan Jones crede ca Marele Premiu al Australiei va disparea din calendarul Formulei 1 dupa 2010.

Viitorul Marelui Premiu al Australiei este incert, dupa ce Bernie Ecclestone a declarat in repetate randuri ca oficialii de la Melbourne trebuie sa organizeze cursa pe timp de noapte, in caz contrar contractul ce expira in 2010 urmand a nu fi prelungit. Totusi, reprezentatii circuitului Albert Park au refuzat categoric aceasta propunere, iar oficialitatile de la Sydney par sa agreeze ideea unui circuit de Formula 1.

Cu toate acestea, fostul campion mondial Alan Jones nu crede ca fondurile alocate de guvernul de la Sydney vor fi suficiente pentru organizarea in bune conditii a unei curse de F1. "Se vorbeste despre o investitie de 30 de milioane de dolari, ceea ce l-ar putea multumi pe Ecclestone, insa nu cred ca vor construi un circuit bun de Formula 1. Asta e o gluma", a declarat Jones pentru Eurosport.

In plus, australianul are indoieli ca cei de la Melbourne vor reusi sa pastreze cursa in calendar. "Daca ar trebui sa pariez as spune ca Formula 1 nu va ramane nici la Melbourne dupa 2010. Ar fi trist sa vad Australia fara F1. Sunt un mare fan al Formulei 1 si sunt mandru de modul in care tara mea a organizat curse in trecut", a adaugat Jones.

In cazul in care previziunile lui Jones se vor adeveri, Rusia si India asteapta cu nerabdare sa primeasca dreptul de a organiza curse de Formula 1.