Alonso: "Echipa a gresit strategia"

Publicat luni, 09.06.2008 14:58 de Daniel Popescu

Fernando Alonso a sugerat ca nu ar fi avut sanse sa castige puncte in Canada deoarece echipa sa a adoptat o strategie gresita.

Spaniolul a luat startul in cursa de pe locul 9 si a oprit pentru prima oara la boxe in momentul in care safety car-ul era prezent pe circuit. Ulterior, el a ramas blocat in spatele lui Nick Heidfeld, care mergea pe o strategie cu o singura oprire si rula mai lent. Dublul campion mondial spune ca avea suficienta benzina pentru a mai parcurge 7 tururi inainte sa se opreasca la boxe.

Alonso a incercat de mai multe ori sa il depaseasca pe Heidfeld, insa in cele din urma a pierdut controlul volanului si a fost nevoit sa abandoneze. "Am facut o greseala teribila in privinta strategiei cand am oprit la boxe in momentul in care safety car-ul era pe pista", a declarat Alonso. "Mai aveam benzina pentru 6 sau 7 tururi, iar Heidfeld s-a plasat in fata noastra. Cand am iesit din cursa eram pe locul 3, dar erau oameni in spatele meu care nu aveau nevoie sa opreasca. Mi-au spus ca as fi fost al 8-lea sau al 9-lea dupa a doua oprire, iar asta inseamna ca as fi fost in afara punctelor, ceea ce nu este bine".

Coechipierul sau, Nelson Piquet Jr, a admis ca a avut o cursa foarte slaba, insa a precizat ca abandonul sau se datoreaza unor probleme la frane. "Este un final dezamagitor, dar masina a fost buna si strategia noastra parea promitatoare", a precizat brazilianul. "Din pacate am avut o problema la frane si a trebuit sa abandonez".

  • skribble, luni, 09.06.2008 15:20
    ....

    nu imi vine sa cred nici un articol cu ce a declarat mario theissen sau kimi

  • McLaren, luni, 09.06.2008 15:49
    alonso...

    ...plangacios ca intotdeauna si repede sa dea vina pe altii. Si Massa a fost in spatele lui si a realimentat terminand pe 5.

  • daniel.popescu, luni, 09.06.2008 16:02
    @skribble

    O declaratie facuta de Kimi o gasesti aici: http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/12373/hamilton-si-rosberg-penalizati-pentru-incidentul-din-pitlane.html

  • Montoya03, marţi, 10.06.2008 17:40
    corectati---a luat startul de pe 4 ,dupa intrarea la boxe se afla pe 9

    corectati---a luat startul de pe 4 ,dupa intrarea la boxe se afla pe 9 si normal ca a fortat ,Heidfeld nu mai intra la boxe si il tinea in spate pierdea 0,5 pe tur asta a fost .ptr. mine cei mai greu de depasit sunt Trulli si Heidfeld doar Schumi sau Montoya in 2 - 3 tururi ii depasea cu tupeu. Sper sa aduca inbunatatiri la sunspensia spate mai repede RENAULT pierde aderenta pe spate rau de tot oricine ar pilota la fel ar patii daca vrea sa castige puncte