Alonso isi asuma vina pentru accidentul cu Heidfeld

Publicat luni, 26.05.2008 15:21 de Daniel Popescu

Fernando Alonso si-a asumat intreaga responsabilitate pentru accidentul cu Nick Heidfeld din timpul Marelui Premiu al statului Monaco.

Alonso a adoptat o strategie diferita fata de ceilalti piloti, optand la prima intrare la boxe pentru pneurile de ploaie extrema. In turul 14, Alonso a incercat sa treaca de pilotul BMW-Sauber pe interior, iar cele doua monoposturi s-au atins. Alonso si-a deteriorat aripa fata si a fost nevoit sa intre la boxe.

"In turul 7, cand safety car-ul a intrat pe circuit, pista era foarte uda. A trebuit sa sa intru la boxe si sa pun pneurile de poaie extrema pentru ca exista fenomenul de acvaplanare. Iar din acel moment ploaia s-a oprit si pista a inceput sa se usuce".

"Apoi am inceput sa pierd tot mai mult timp. Era disperare. Am incercat sa-l depasesc pe Heidfeld intr-un loc unde nu poti depasi. La Monaco de obicei nu poti trece pe oriunde si nici acolo. Asa ca a fost vina mea".

In cele din urma, Alonso a terminat cursa doar pe locul 10.

  • hellena, luni, 26.05.2008 16:12
    Puncte Renault ?

    De ce nu acordati punctele aferente declaratiilor celor de la Renault si ati dat doar comunicatul lui Alonso ? Trebuia intr-un fel sau altul punctate evolutia echipei si al lui Piquet, daca pentru Alonso aceasta a fost singura stire pe care o punctati (desi lui Rosberg s-au dat puncte cu +, desi a lovit singur masina si a iesit din cursa). Puteti sa raspundeti ?