Alonso: "Sunt favorit la titlul mondial"

Publicat joi, 07.10.2010 16:07 de Daniel Popescu

Fernando Alonso susţine că este favorit la titlu datorită ultimelor două victorii, în timp ce Mark Webber preferă să rămână rezervat în declaraţii.

Cei cinci piloţi care aspiră la titlul mondial abordează în mod diferit finalul acestui sezon.

Lewis Hamilton a promis că va rămâne consecvent stilului de pilotaj agresiv, în timp ce Fernando Alonso se consideră deja principalul favorit să obţină trofeul mult râvnit datorită celor două victorii consecutive obţinute în Italia şi Singapore.

"Dacă vedeţi ultimele două curse, atunci da. Trebuie să continuăm în acest ritm. Nu este nicio surpriză că Red Bull este din nou favorită, deoarece caracteristicile circuitului de la Suzuka li se potrivesc, dar asta nu înseamnă că vor câştiga cursa uşor. Am văzut în acest an că circuite care erau bune pentru Red Bull nu s-au transformat în victorii 100% pentru ei pentru că s-a întâmplat ceva."

"Trebuie să continuăm să-i forţăm pentru că, dintre cele patru curse rămase, trei sunt puţin necunoscute. Ne aşteptam la momente dificile şi trebuie să fim pregătiţi, să nu ne panicăm şi să câştigăm cât mai multe puncte în fiecare cursă", a declarat dublul campion mondial la Suzuka.

În schimb, Mark Webber preferă să fie mai precaut în afirmaţii şi spune că lupta pentru titlu se poate încheia în orice fel pentru el, chiar dacă în prezent este lider.

"Nu sunt favorit, nici măcar nu mă gândesc la titlu. Dacă sezonul avea 15 etape aş fi fost campion acum, dar nu sunt, pentru că mai sunt curse. Totul se poate schimba foarte rapid, într-un mod pozitiv sau negativ pentru mine. Clasările în puncte nu vor fi suficiente. Trebuie să pilotez din greu şi să lupt pentru victorii."

"Sperăm să avem un avantaj la Suzuka, dar speranţa nu înseamnă prea mult. Trebuie să o facem pe circuit. Ne aşteptam ca Ferrari să iasă la vânătoare aici şi toate cele trei echipe vor fi puternice. Venim aici pentru a încerca să câştigăm, dar aceasta este o altă cursă şi vom ieşi pe pistă pentru a da tot ce avem mai bun", a precizat pilotul echipei Red Bull.

Cu patru curse înainte de final, Webber este lider în clasament cu 202 puncte, în timp ce Alonso ocupa poziţia a doua cu 191 puncte.

Via | BBC Sport

  • ctlnmihai, joi, 07.10.2010 16:23
    Alonso: "Sunt favorit la titlul mondial

    Dacă Hamilton nu iese campion mondial ,sper ca titlul să fie câştigat de Webber ..Cel puţin el n-a primt cadouri de la echipa lui şi nici de la coechipierul lui..l-ar câştiga prin muncă ,nu prin favoritisme tot felul

  • michael_schumacher, joi, 07.10.2010 16:34
    Schumy fan 4 ever

    Oof iluzia grandori a fost mereu puntul sau "forte". Cat o sa se mai umileasca omul asta? Asta spune totul despre caracterul acestui om....

  • dmd, joi, 07.10.2010 16:35
    @ctlnmihai

    Sti de ce nu va castiga Weber titlul mondial? Pt ca ii lipseste atitudinea de invingator si luptator pe circuit, atitudine care se regaseste doar la Alonso si Hamilton. Doar acesti piloti au sange de campioni restul..daca castiga..o fac din intamplare (Webber, Button, Vettel).

  • ctlnmihai, joi, 07.10.2010 17:03
    dmd

    ai şi tu dreptate în ceea ce-i priveşte pe cei 2 piloţi...Alonso şi Hamilton.. dar punctul meu de vedere rămâne acelaşi de la primul com

  • octav71, joi, 07.10.2010 17:27

    Eu zic sa se dea cate un titlu sa ajunga la toata lumea, inclusiv pentru cei din spate! Ar fi cea mai tare faza sa asistam la o lupta Vettel-Button in aceste ultime 4 mari premii!

  • marianescu, joi, 07.10.2010 17:42
    @ octav71

    :o)))))))) Esti taaare, frate! Vb aia: sa le si dea din mana in mana pana in fund la taxatoare ;o) Cat despre Alonso... DA, MATEMATIC are sanse mai multe decat Hamilton sau cei de sub el, dar... eu unul sper sa nu se intample.

  • Niculae, joi, 07.10.2010 17:56

    NU conteaza cine ce sange are, conteaza cine stie sa-si fructifice sansele cel mai bine. Cel care vede oportunitatile si le fructifica este cel care va castiga. Alonso are sansa de a castiga oricare din cursele urmatoare, ar fi fraier sa nu incerce. Iar moralul conteaza foarte mult in cursele de Formula 1 si Ferrari sunt pe val pentru moment. Pana la urma cel care se invarte in cerc si ajunge primul dupa xx ture castiga cursa, nu cei care se viseaza deja in castigatori ale unor miute ca Hamilton. Webber, Alonso, Hamilton, Vettel, Button... toti au sanse singura intrebare este cine "will keep his eyes on the prize".

  • Diesel, joi, 07.10.2010 18:12
    atentie...traducerea

    "Dacă vedeţi ultimele două curse, atunci da"-asta suna putin altfel decat sugereaza articolul de mai sus.Pentru conformitate va invit sa cititi interviul cu Alonso.Cat despre sanse..eu cred ca in final se vor bate doi piloti, unul de la Ferrari si unul de la Mclaren.Ii stiti cu siguranta:)

  • daniel.popescu, joi, 07.10.2010 18:44
    @Diesel

    Asked if he was favourite, Alonso said: "If you see the last two races, then yes". Deci da, Alonso se considera favorit.

  • mobius (cel autentic), joi, 07.10.2010 21:19
    declaratii

    Nu reiese din traducerea de mai sus afirmatia lui Alonso ca ar fi favorit la titlul mondial. Acest lucru este de natura sa dea apa la moara celor care nu-l agreeaza pe iberic si care si asa il considera un arogant si campion al declaratiilor

  • Diesel, joi, 07.10.2010 21:40
    Cu tot respectul..

    "Do you consider yourself favourite, as you won the last two races and you have the power of Ferrari behind you? Does that help? FA: I think if you see the last two races, yes, because you arrive in a good moment. It seems that you need to keep the momentum now for more races, but we saw this year that people that win two races, or have two or three podiums in a row, then they have some bad results and then they come back good. No-one had consistently six or seven races in a good level for different reasons, so we expect there will be difficult moments for us." De aici nu rezulta "Sunt favorit la titlul mondial".Asta e concluzia si cuvintele celui care a redactat articolul.Exista acolo un "but".

  • F1-zone, vineri, 08.10.2010 00:10
    Alo

    Printre favoriti. Si Vettel la fel.

  • popicul, vineri, 08.10.2010 09:24
    favorit !

    Avand in vedere ca este unicul de la Ferrari cu sanse el pare favorit si din prisma unei strategii de echipa. Teoretic, ! , daca Wber si Vette se ataca in continuare, daca cei de la McLare l-ar lasa pe button sa se bata cu Hamilton si nu l-ar pune sa aiba grija de gume sau consum..... Alonso poate fi avantajat. Ferrari a recunoscut pe fata ca il pun pe Massa sa-l ajute si chiar daca e cinic macar nu e ipocrizie !