Schumacher vrea ca Vettel să câştige titlul mondial

Publicat joi, 07.10.2010 16:55 de Daniel Popescu

Michael Schumacher evită să facă predicţii pentru finalul acestui sezon, însă speră ca Sebastian Vettel să câştige titlul.

Echilibrul din clasamentul general cu numai patru curse înainte de final îl împiedică pe Michael Schumacher să facă predicţii pentru titlu.

Germanul consideră că oricare dintre cei cinci piloţi implicaţi în luptă, Mark Webber, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel şi Jenson Button, au şanse reale de a cuceri trofeul, însă speră ca cel care va obţine titlul să fie conaţionalul său de la Red Bull Racing.

"Dacă vrei să-ţi pierzi banii, pariază pe unul dintre aceşti băieţi, pentru că nimeni nu poate fi corect. Dacă ne uităm la acest an, cred că a fost un sezon excepţional, cu atât de mulţi piloţi în lupta pentru titlu, plus că au existat răsturnări de situaţie - abandonuri şi aşa mai departe - la care nu cred că ne puteam aştepta, aşa că nu mi-aş paria banii pe nimeni. Ţin pumnii strânşi pentru unul dintre ei cau care sunt prieten, dar asta este tot. Sunt prieten bun cu Vettel, aşa că ţin degetele încrucişate pentru el", a declarat septuplul campion mondial în cadrul conferinţei de presă de la Suzuka.

Cei cinci pretendenţi la titlul mondial sunt despărţiţi în acest moment de numai 25 de puncte, echivalentul unei victorii conform noului sistem de punctare din Formula 1.

Via | GPUpdate

  • Icemanflavi, joi, 07.10.2010 17:51
    JA !

    Deutschland

  • 321xiorel123, joi, 07.10.2010 17:54
    Schumacher&Vettel

    Il inteleg...in primul rand pentru ca sunt conationali si-n al 2-lea rand fiindca nu a uitat de rezultatele lui Vettel obtinute in calificari la inceputul campionatului.

  • Niculae, joi, 07.10.2010 18:00

    Nu stiu exact cat de clar spune Schumacher ca si-ar dori ca Vettel sa castige titlul de anul acesta, dar sunt sigur ca ii tine pumnii, pana la urma Vettel este un diamant inca neslefuit.

  • levier, joi, 07.10.2010 19:28
    Schumi vs Vettel

    Are cineva timp sa creada ca Schumi chiar isi doreste ca Vettel sa castige? Asta l-ar pune total in umbra pe el. Si asa Vettel era promovat ca noul Schumacher. S-ar vorbi intr-una de noua glorie a Germaniei. Nu il vad pe MS sa accepte ca timpul lui a trecut. Il manipuleaza pe Vettel, asa cum a facut-o si cu altii. Ati urmarit cursa campionilor de anul trecut? Dupa ce au castigat impreuna competitia pe tari (pt. Germania, desigur), au ajuns sa concureze unul impotriva celuilalt a doua zi, in cursa campionilor. Si s-a vazut ca nu se jucau (Vettel a cedat psihic si a iesit in decor - s-a observat fara dubii ca a fortat cu disperare, incercand sa nu se lase batut de MS). Ce vreau sa spun e ca intre ei exista o competitie reala - si MS nu e atat de naiv incat sa ignore asta.

  • Spartanu, duminică, 17.10.2010 19:58
    Schumy&Vettel

    eu chiar cred ca Schumacher isi doreste ca Vettel sa castige titlul mondial.motive ar fi:1-cei doi reprezinta Germania la cursa campionilor care se desfasoara la ei acasa in acest an,2-schumy nu are sanse la titlu si e clar ca tine cu Vettel pt ca e singurul german in lupta pt titlu.