Button, încântat de postura de "vânător" al titlului

Publicat joi, 07.10.2010 18:01 de Daniel Popescu

Jenson Button susţine că este încântat de oportunitatea de a ocupa locul 5 în clasamentul general, întrucât nu este sub presiune.

Jenson Button a cucerit titlul mondial în sezonul 2009 după ce a câştigat 6 din primele 7 curse, britanicul nemaiputând fi ajuns ulterior în ciuda revenirilor de care s-au bucurat Ferrari şi, mai ales, McLaren şi Red Bull Racing.

Situaţia este însă complet opusă în acest sezon, când britanicul ocupă doar locul 5 în clasament, la 25 de puncte de liderul Mark Webber. Totuşi, pilotul echipei McLaren consideră că avantajul situaţiei sale este dat de presiunea redusă care apasă pe umerii săi.

"Este incitant. Anul trecut am fost într-o situaţie foarte diferită şi am ştiut că nu pot face nicio greşeală pentru că pot pierde multe puncte. A fost o luptă foarte intensă, dar în acest an este mult mai relaxant, pentru că dacă alergi după oportunitate şi nu merge, atunci pur şi simplu nu a mers. Este mai bine să lupţi pentru oportunitate şi să fii în măsură să lupţi. Webber este avantajat acum pentru că are mai multe puncte, are cu 25 de puncte mai mult decât mine şi asta este un mare bonus. Dar este foarte incitant pentru mine şi încerc să urmăresc celelalte patru maşini", a declarat britanicul la Suzuka.

Privind spre Marele Premiu al Japoniei, Button consideră că va fi avantajat de faptul că se anunţa ploi pentru sesiunea de calificări, întrucât acest lucru va bulversa ordinea pe grila de start. "Vor fi condiţii mixte în următoarele două zile, aşa că va fi distractiv. Când pilotezi în spate cred că asta este bine şi avem nevoie de aşa ceva în acest moment. De asemenea, venim aici cu update-uri foarte bune şi nu sunt sigur dacă celelalte echipe au la fel de multe upgrade-uri. Aşa că sunt optimist că vom fi competitivi", a mai precizat el.

Via | ITV

  • ctlnmihai, joi, 07.10.2010 21:56
    Button, încântat de postura de "vânător" al titlului

    În felul ăsta în sezonul care stă să se termine nu vei putea să-ţi aperi titlul mondial.. bine ai o scuză că nici monopostul nu te-a ajutat dar nici tu n-ai forţat

  • F1-zone, vineri, 08.10.2010 00:03
    Button

    Credeam ca esti mai rational si serios.

  • dmd, vineri, 08.10.2010 09:11
    Button

    Dupa cum am spus mereu: omul asta nu a luptat niciodata pt nimic. Anul trecut a fost masina prea buna.