Bahrain, antrenamente 1: Ferrari au dominat sesiunea

Publicat vineri, 04.04.2008 11:26 de Daniel Popescu

Felipe Massa si Kimi Raikkonen au dominat prima sesiune de antrenamente libere din Bahrain, in timp Nico Rosberg a urcat in ultimele momente pe locul 3.

Pilotul Scuderiei Ferrari, Felipe Massa, a realizat cel mai bun timp in prima sesiune de antrenamente libere din Bahrain, fiind urmat la mica distanta de coechipierul sau Kimi Raikkonen.

Desi au ocupat locurile 3 si 4 in cea mai mare parte a sesiunii, pilotii echipei McLaren, Lewis Hamilton si Heikki Kovalainen, au fost depasiti in ultimele momente de catre pilotul Williams, Nico Rosberg.

Echipele de top nu au iesit pe pista in primele 35 de minute ale sesiunii, lasandu-i astfel pe ceilalti piloti sa curete pista de nisip. Massa a fost primul pilot din plutonul fruntas care a stabilit un timp, insa a fost detronat rapid de Jarno Trulli de la Toyota.

Cele doua monooposturi Ferrari au intrat la boxe si au revenit ulterior pe pista. Massa si-a recapatat prima pozitie reusind un timp de 1:32.400 si, desi a fost depasit de coechipierul sau, a reusit sa redobandeasca prima pozitie dupa ce a fost cronometrat cu 1:32.233.

Raikkonen a fost nevoit sa-si scurteze prima iesire pe pista dupa ce a iesit in decor in ultimul viraj. Monopostul F2008 a patruns pe o arie bogata in nisip, finlandezul fiind nevoit sa se retraga la boxe pentru a verifica pagubele provocate de nisip.

In mod surprinzator, niciunul dintre pilotii de tiop nu a mai reusit sa-si imbunatateasca timpii, Massa si Raikkonen ramand pe primele doua pozitii in ultimele 40 de minute ale sesiunii. Singura modificare in topul primilor 5 piloti a fost urcarea spectaculoasa a lui Rosberg din ultimele 5 minute pana pe locul 3.

Coechipierul sau, Kazuki Nakajima, a obtinut al 6 loc utilizand pneuri soft, in spatele lui Hamilton si Kovalainen. Robert Kubica a ocupat locul 5 in cea mai mare parte a sesiunii, insa a fost retrogradat pe locul 7 dupa urcarile consemnate de pilotii Williams. Trulli, David Coulthard si Fernando Alonso au completat topul primilor 10 piloti.

Rezultatele complete ale sesiunii le puteti vizualiza aici.

  • speedyro, vineri, 04.04.2008 12:44
    driverX

    mai oameni buni sa iau prea putine puncte cu echipele si pilotii SUPER AGURI si FORCE INDIA .. faceti ceva

  • speedyro, vineri, 04.04.2008 12:47
    driverX

    adica sunt mai importante stirile f1 decat aceste echipe ? totusi sunt echipa in f1 .. nu este corecta modalitatea gandita de acordare a punctelor pt echipele codase..

  • tataie30, vineri, 04.04.2008 14:59
    antrenamente libere live

    am gasit unde te poti uita live la antrenamente http://cool-tv.net/tv-channels/world/speedtv.html

  • Ciprian Malan, vineri, 04.04.2008 15:34
    @tataie30

    ms...pacat ca nu am vazut numai ultimul minut, dar nu conteaza de acum inainte am sa ma uit. apreciez ;)