Barcelona, punctul de reper pentru restul sezonului

Publicat miercuri, 09.04.2008 10:46 de Daniel Popescu

Directorul de motorsport al BMW, Mario Theissen, crede ca MP al Spaniei va stabili noua ordine a echipelor din Formula 1.

Saptamana viitoare aproape toate echipele din Marele Circ, cu exceptia Super Aguri, vor participa la o sesiune teste pe circuitul de la Barcelona.

Echipele pregatesc update-uri majore pentru monoposturi, in special in privinta aerodinamicii, iar Mario Theissen sustine ca echipele care vor aduce cele mai semnificative imbunatatiri pot schimba ordinea actuala a situatiei din clasamentul constructorilor.

"Urmatorul pas va fi in Barcelona unde vom avea sansa sa testam inainte si fiecare echipa va avrea un pachet imens de dezvoltari", a declarat Theissen pentru agentia de presa Reuters. "Ar putea schimba ordinea in clasament, totul depinzand de cat de bune sunt pachetele de dezvoltare".

"Avem un update semnificativ atat pentru aerodinamica cat si pentru sasiu. Potentialul de performanta al masinii este mai ridicat decat anul trecut si, cu cat te apropii mai mult de limita, cu atat mai dificil este sa exploatezi acest potential pentru a gasi un pachet care sa lucreze in toate conditiile".