Barrichello, increzator pentru cursa din Canada

Publicat luni, 02.06.2008 10:30 de Daniel Popescu

Rubens Barrichello priveste cu incredere Marele Premiu al Canadei dupa ce a reusit sa castige primele puncte din acest sezon la Monaco.

Pilotul brazilian a terminat cursa de la Monte Carlo pe locul 6, adjudecandu-si astfel primele puncte din acest sezon. Barrichello finalizase si cursa de la Melbourne in primii 8, insa atunci a fost descalificat si a pierdut toate punctele. Dupa rezultatul promitator de la Monaco, pilotul echipei Honda are acum toate motivele sa fie increzator cin sansele sale.

"A fost foarte bine sa castig puncte la Monaco pentru ca masina s-a comportat bine pe tot parcursul weekendului si am meritat un rezultat bun de la aceasta cursa", a explicat Barrichello in cadrul unui preview pentru Honda. "Sper ca acesta sa fie inceputul unei perioade bune. Echipa are foarte mult potential; este important sa ne mentinem concentrarea si sunt increzator ca masina se va imbunatati pe parcursul sezonului".

Intrucat circuitul Gilles Villeneuve este diferit fata de cel de la Monaco, Barrichello a dezvaluit ca Honda vor petrece toate cele trei sesiuni de antrenamente pentru setarea in mod corespunzator a monopostului RA108. "Pentru Canada, masina va fi setata la cea mai scazuta configuratie a fortei de apasare aerodinamica. Vom petrece antrenamentele de vineri si sambata dimineata verificand stabilitatea si analizand setarile care sa se potriveasca caracterisiticilor acestui circuit", a mai precizat brazilianul.