Button dezvaluie secretul succesului la Montreal

Publicat luni, 02.06.2008 10:15 de Daniel Popescu

Jenson Button sustine ca secretul unui tur rapid de pista la Montreal este abordarea exacta a bordurilor si explica care sunt cele mai bune metode de depasire.

Honda Racing isi indreapta atentia spre Montreal, gazda urmatoarei etape din campionatul mondial de Formula 1. Jenson Button a dezvaluit ca, pe circuitul Gilles Villeneuve, cel mai important aspect este abordarea optima a bordurilor.

"Cheia unui tur rapid este abilitatea de a ataca bordurile, iar pentru asta ai nevoie de o masina care sa le abordeze confortabil"

, a declarat pilotul englez in cadrul unui preview al echipei sale. "Trebuie sa fii precis, pentru ca daca lovesti bordurile in locul nepotrivit vei ajunge cel mai probabil in zid. Cea mai mare provocare este sa abordezi corect ultima sicana dinaintea piturilor. Poti avea un tur perfect, dar daca lovesti bordurile rau risti sa iesi in decor".

Pilotul echipei Honda crede ca circuitul canadian ofera cateva bune oportunitati de depasire, motiv pentru care anticipeaza o cursa interesanta. "Este important sa ai un start curat pentru ca primele viraje sunt foarte dificile cu toate cele 20 de masini prin preajma, chiar daca poti depasi aici in cazul in care se ivesc oportunitati", a adaugat el. "Actul de par din virajul 10 reprezinta probabil cea mai buna oportunitate de depasire".

Button a evitat sa ofere pronosticuri legate de performanta echipei in Canada, intrucat testele recente de la Paul Ricard nu au oferit date concludente. "Nu am fost capabili sa facem prea multe teste specifice pentru aceasta cursa din cauza vremii defavorabile la Paul Ricard, asa ca este dificil sa stim cum va performa monopostul RA108 pana nu avem sansa sa facem cateva tururi in antrenamentele de vineri".