BMW-Sauber se pregatesc pentru MP al Spaniei

Publicat vineri, 18.04.2008 15:50 de Daniel Popescu

Pilotii echipei BMW-Sauber privesc cu mare incredere spre cursa de la Barcelona, dupa debutul excelent de sezon din acest an.

BMW-Sauber au petrecut 4 zile pe circuitul de la Barcelona, testand noile componente pentru monopostul F1.08. Totusi, Nick Heidfeld crede ca setarile realizate in cadrul testelor ar putea sa nu mai aiba nicio valoarea la cursa de peste numai 9 zile.

"Se intampla deseori ca setarile determinate in timpul testelor sa nu mai fie potrivite pentru weekendul de cursa"

, explica germanul. "Asta se poate intampla din cauza vremii sau a conditiilor de pe pista, care acumuleaza mult mai multa "guma" de la pneuri pe parcursul unui weekend de cursa decat in teste".

Heidfeld este multumit de update-urile pregatite de ingineri pentru MP al Spaniei si crede ca BMW vor fi cel putin la fel de buni ca si in primele 3 curse ale sezonului. "Intrebarea la care toata lumea vrea sa auda raspunsul este cat de bune sunt noile componente. Sunt foarte nerabdator sa vad ce progres am inregistrat fata de competitori. Oricum, sunt increzator ca vom fi la fel de puternici ca si in Australia, Malaezia si Bahrain".

Coechipierul pilotului german, Robert Kubica, anticipeaza o lupta mult mai stransa in fruntea ierarhiei odata cu inceperea sezonului european. "Cred ca vom avea o cursa mult mai predictibila decat la primele 3 de peste ocean. Acum conditiile sunt total diferite. Toate echipele cunosc foarte bine circuitul de la Barcelona pentru ca facem foarte multe teste aici. De aceea, ma astept ca diferentele dintre echipe sa devina mai mici decat in ultimele curse", a declarat polonezul.

Desi a terminat pe locul 3 in Bahrain dupa ce a plecat din pole position, Kubica nu si-a stabilit un obiectiv maret pentru cursa din Catalunya. "La prima cursa din Europa toti vor fi in forma. Cred ca toate echipele vor alinia masini imbunatatite. Dar in acelasi timp inseamna ca trebuie sa scoatem totul de la masina. Daca vom face asta sunt convins ca vom lupta din nou in frunte. Obiectivul meu este sa obtin un rezultat bun si sa castig cat mai multe puncte pentru mine si pentru echipa", a adaugat el.

La randul sau, directorul de motorsport al BMW, Mario Theissen, este mandru ca BMW-Sauber conduc clasamentul constructorilor dupa numai trei curse din acest sezon. "A fost un debut de sezon ca la carte pentru BMW-Sauber. Nu mai suntem a treia echipa, ca anul trecut. Dupa primele trei curse ne-am stabilit ca una dintre cele trei echipe de top. Am folosit pauza de trei saptamanai pentru a ne pregati pentru prima cursa europeana din Spania. Cursa de la Barcelona este aproape ca un al doilea start in acest sezon", a precizat Theissen.

  • Cyrus, sâmbătă, 19.04.2008 12:10
    Kubica

    "Desi a terminat pe locul 2 in Bahrain dupa ce a plecat din pole position, Kubica nu si-a stabilit un obiectiv maret pentru cursa din Catalunya." Parca a terminat pe 3