BMW vor incepe dezvoltarea masinii pentru 2009

Publicat marţi, 08.04.2008 18:29 de Daniel Popescu

Directorul de motorsport al BMW, Mario Theissen, sutine ca eforturile echipei de a obtine prima victorie in 2008 nu vor compromite munca pentru sezonul 2009.

BMW-Sauber au avut un debut de sezon mai bun decat era de asteptat si se anticipeaza ca germanii vor continua programul de dezvoltare al masinii pana spre finalul sezonului pentru a obtine prima victorie din istorie in Formula 1.

Totusi, sezonul 2009 vine cu o serie de modificari radicale in clasament, motiv pentru care unele echipe aloca deja resurse pentru anul viitor. Theissen este constient ca echipa va trebui sa depuna multe eforturi in acest an, insa sustine ca BMW au resurse suficiente pentr ua se pregati pentru 2009.

"Intr-adevar, asta reprezinta o grija", a recunoscut Theissen. "Avem aproximativ 700 de oameni, si stiu ca cele doua echipe de top au mult mai multi. Noi avem un tunel de vant, in timp ce alte echipe au doua tuneluri de vant, astfel ca pot lucra in paralel si la programul pentru 2008, si la programul pentru 2009. Dar vom incerca sa recuperam situatia si ar trebui sa fim capabili sa avem o masina puternica pentru anul viitor. Cu siguranta suntem constienti ca trebuie sa incepem deja munca pentru masina pentru 2009".

Theissen a dezvaluit ca echipa analizeaza starturile mai slabe ale celor doi piloti, luand in calcul si o eventuala problema tehnica. "Am avut o mica problema la start", a declarat Theissen referindu-se la cursa din Bahrain. "Ambii piloti au pierdut pozitii, probabil din cauza unor probleme tehnice pe care trebuie sa o analizam. Daca a fost intr-adevar o problema tehnica trebuie sa o rezolvam pana la cursa urmatoare".

  • npacurar, marţi, 08.04.2008 18:58
    Wow!

    V-ati reprofilat de pe McLaren pe BMW anul acesta?... ;)

  • petros, marţi, 08.04.2008 19:59
    Comentariu de la mine

    Pe lumea asta nu exista numai BMW mai sunt si alte echipe si eu cred ca ar trebui sa fie prezente toate in stirile de aici intr-un mod echilibrat. Eu nu cred ca pe toate site-urile de unde va informati numai despre BMW se vorbeste si cred ca voi prezentati echipele in mod discriminatoriu. Sper sa va reveniti.