Bosch prezinta primul sistem KERS pentru Formula 1

Publicat vineri, 21.11.2008 13:04 de Daniel Popescu

Compania Bosch a prezentat in Germania primul sistem KERS destinat echipelor din Formula 1.

Tehnologia KERS va fi introdusa in Formula 1 incepand din sezonul viitor, insa mai multe echipe au intampinat dificultati in dezvoltarea acestui sistem de recuperare a energiei.

Din acest motiv, mai multe echipe au apelat la companii specializate pentru a-si usura misiunea, iar una dintre acestea este Bosch. Compania germana a prezent recent, in cadrul unei expozitii destinate profesionistilor din industria sporturilor cu motor, o prima versiune a sistemului KERS.

Experienta germanilor in domeniu s-a concretizat printr-un sistem KERS foarte compact care include atat bateria cat si sistemul care stiocheaza si, ulterior, elibereaza energie.

Bosch a apelat la aceasta metoda intrucat poate fi adaptata rapid si ieftin pentru diverse competitii din sporturile cu motor, inclusiv Formula 1, DTM sau curse de anduranta de tip Le Mans sau WRC. Directorul departamentului de motorsport al Bosch, Klaus Böttcher, a dezvaluit ca Bosch negociziaza cu mai multe echipe din F1 parteneriate pentru dezvoltarea KERS.

In schimb, compania Magneti Marelli, care colaboreaza cu mai multe echipe din Formula 1 in acest domeniu, a prezentat in cadrul aceleasi expozitii un sistem KERS conventional bazat pe o baterie fabricata de o alta companie. Italienii au adoptat aceasta tactica deoarece constructia bateriei este foarte complicata din punct de vedere chimic, iar Magneti Marelli nu beneficiaza de o tehnologie foarte avansata in acest sens.

  • Eli_hot_Driver, vineri, 21.11.2008 14:58
    KERS

    cred ca recesiunea va grabi folosirea in masinile de serie..