Bourdais: "Banii vor decide noii piloti la Toro Rosso"

Publicat miercuri, 19.11.2008 14:37 de Daniel Popescu

Sebasiten Bourdais a lansat un atac la adresa propriei sale echipe si spune ca Toro Rosso va alege pilotii pentru 2009 in functie de banii pe care acestia ii vor putea aduce in cadrul echipei.

Toro Rosso evalueaza in aceasta saptamana trei candidati pentru cele doua locuri disponibile in cadrul echipei pentru sezonul urmator.

Fostul pilot al team-ului Super Aguri, Takuma Sato, pare a fi in pole position, insa nici protejatul Red Bull, Sebastien Buemi, si nici Sebastien Bourdais nu pot fi neglijati.

In ciuda faptului ca testele de la Barcelona par sa fie punctul de reper care va sta la baza deciziei sefilor STR, Bourdais sustine ca lucrurile stau cu totul altfel. Francezul isi acuza propria echipa ca este interesata de banii pe care ii vor aduce pilotii in 2009 si nu de calitatile profesionale ale acestora.

"Daca ar fi fost doar decizia sefului de echipa am fi semnat deja pentru sezonul viitor. Din pacate este numai o problema de ordin financiar. Evident, nu conteaza ce vor ei daca nu ai bani. Este un joc simplu, dar murdar. Daca gasesti bani vei fi bine, dar in caz contrar vei fi pus pe lista de asteptare. Nu pot lua o decizie pana cand nu vor avea cartile in maini, asa ca eu trebuie sa astept", a declarat francezul pentru publicatia online gpupdate.net.

Bourdais a admis ca este dezamgit de situatia prin care trece in prezent Toro Rosso si crede ca mogulul Red Bull, Dietrich Mateschitz, isi va reduce aportul financiar in cadrul echipei in sezonul viitor. "Nu m-am asteptat niciodata sa se intample asta", a adaugat el. "Nu a facut parte din intelegerea noastra. Cand am semnat echipa avea fonduri destule, dar apoi... nu pot comenta prea mult, dar domnul Mateschitz face ceea ce a spus ca va face. Va investi mai putin si probabil situatia se va agrava anul viitor. Echipa nu este capabila sa gaseasca sponsori buni si in astfel de cazuri cauta piloti cu bani".