Sato: "Ar fi un vis sa pilotez pentru Toro Rosso"

Publicat miercuri, 19.11.2008 13:32 de Daniel Popescu

Takuma Sato a dezvaluit ca ar fi un vis sa concureze pentru Toro Rosso in sezonul 2009 si crede ca masina italienilor este cea mai rapida pe care a pilotat-o in cariera.

Sato testeaza in aceasta saptamana pentru Toro Rosso si lupta alaturi de Sebastien Buemi si Sebastien Bourdais pentru cele doua locuri oferite de Scuderia italiana.

Japonezul a inceput cu dreptul campania, realizand cel mai bun timp in prima zi si al doilea timp marti. Dupa experienta mai putin placuta de la Super Aguri, Sato a dezvaluit ca ar fi incantat sa piloteze pentru Toro Rosso anul viitor.

"In ultimii doi ani si jumatate am avut amintiri speciale de la Super Aguri, dar din punct de vedere al pilotajului intotdeauna am vrut sa am un pachet competitiv", a precizat el. "Acum avem ceva sanse. In acest mediu, cu o atmosfera gatat de grozava in cadrul echipei, ar fi un vis sa pilotez pentru ei in 2009. Fara indoiala, este una dintre cele mai rapide masini de F1 pe crae am pilotat-o, dar trebuie sa respect ceilalti producatori si nu voi face o comparatie directa".

Sato crede ca performantele realizate de echipa in sezonul recent incheiat si atomosfera din cadrul team-ului au transformat Scuderia Toro Rosso intr-o destinatie atractiva. "Evident, imi place foarte mult sa pilotez masina si sa lucrez cu echipa", a adaugat el.

Se speculeaza ca Toro Rosso va solicita bani din partea viitorilor piloti ai echipei, insa Sato are marele avantaj de a putea aduce un sponsor important din Japonia pentru Toro Rosso. "Nu am bani, dar as fi bucuros sa aduc un sponsor pentru ca ar fi bine pentru bugetul echipei. Dar nu atat de mult incat sa-mi cumpar locul, asta este alta poveste. Bineinteles ca negociem toate posibilitatile pentru a avea sponsori personali, dar nu stiu ce se va intampla. Sunt aici sa pilotez si sa fac tot ce pot in cockpit".

Japonezul sustine ca in prezent nu stie care sunt sansele sale de a concura la Toro Rosso in sezonul urmator, in ciuda faptului ca si-a surclasat rivalii in primele doua zile ce teste. "Chiar nu stiu. Raspunsul la aceasta intrebare este imposbil pentru mine. Am facut tot ce am putut in cockpit si in discutiile cu inginerii, dar din pacate nu pot decide, asa ca trebuie sa astept decizia echipei".