Brawn: "Istabul se potriveste masinii noastre"

Publicat luni, 05.05.2008 10:15 de Daniel Popescu

Seful echipei Honda, Ross Brawn, crede ca echipa sa ar trebui sa fie intr-o forma mai buna la Istanbul decat in Marele Premiu al Spaniei.

Jenson Button a reusit in Spania sa castige primele puncte din acest sezon pentru echipa sa, chiar daca Honda nu au impresionat la Barcelona. Si, pentru ca suprafata circuitului de la Istanbul este mai buna pentru echipa, Ross Brawn crede ca Honda pot continua evolutiile bune.

"Istanbul Park este un circuit grozav care le place foarte mult pilotilor nostri"

, a declarat Brawn. "Chiar daca nu exista oportunitati pentru teste inaintea cursei, vom avea cateva mici rafinamente pentru masina si un pachet aerodinamic care sa se potriveasca caracteristicilor acestui circuit.

Ma astept ca monopostul RA108 sa aiba performante mai bune la Istanbul decat la Barcelona, unde am avut de suferit din cauza denivelarilor de teren, asa ca ma astept sa luptam pentru primele 10 locuri in calificari si sa castigam ceva puncte".

La randul sau, Button spera ca echipa sa ajunga din nou in Q3, dupa ce a ratat aceasta performanta in Spania. "Marele Premiu al Spaniei a reprezentat primul update major pentru RA108 si noul pachet aerodinamic ne-a oferit o performanta imbunatatita pe parcursul weekendului", a precizat englezul.

"Este bine sa stim ca imbunatatim masina pas cu pas si am fost capabil sa inteleg bine noile dezvoltari. Masina cu care vom concura in Turcia va avea in mare parte acelasi pachet; principala noastra preocupare va fi sa ajungem in Q3 si sa ne calificam in primii 10".

Coechipierul sau, Rubens Barrichello, va atinge la Istabul borna de 257 de starturi in F1, devenind astfel pilotul cu cele mai multe curse disputate in Marele Circ. "Inseamna foarte mult pentru mine sa devin cel mai experimentat pilot de Formula 1", a precizat brazilianul. "Am avut o cariera lunga in Formula 1 si am multe amintiri minunate, dar astazi nu simt nimic diferit fata de momentul in care am inceput aceasta calatorie in 1993. In timp ce oamenii se vor uita inapoi la cei 16 ani de cariera, pentru mine urmatoarea cursa din Turcia este cea care conteaza cel mai mult".