Kubica nu are amintiri placute de la Istabul

Publicat luni, 05.05.2008 10:37 de Daniel Popescu

Robert Kubica spera sa treaca peste dezamagirile de la Istanbul din ultimii doi ani si sa reuseasca un rezultat bun pentru echipa.

Kubica a reusit doar un loc 12 pe circuitul de la Istanbul in 2006, iar un an mai tarziu a incheiat pe locul 8. Totusi, polonezul spera ca in acest an sa fie mai norocos si sa obtina o performanta pe masura rezultatelor obtinute de BMW-Sauber in acest campionat.

"Nu am cele mai bune amintiri de la Istanbul-Park, pentru ca anul trecut si in 2006 lucrurile nu au decurs deloc bine. Bineinteles, de data asta sper ca voi avea mai mult noroc si ar trebui sa am parte de o cursa buna"

, a declarat Kubica. "Circuitul in sine este interesant, iar in virajul 8 avem de-a face cu o forte g foarte mari. Istanbul-Park este unul dintre circuitele unde trebuie sa gasesti stabilitatea potrivita intre virajele lente si cele de viteza mare".

La randul sau, Nick Heidfeld priveste cu incredere Grand Prix-ul de la sfarsitul acestei saptamani si spera sa aduca puncte pretioase pentru echipa sa. "Astept cu nerabdare cursa de la Istanbul si mai ales virajul 8, cel mai important al circuitului. Si-a castigat faima inca de la primele curse de aici pentru ca are multe siretlicuri si provoaca multe piruete si actiune. Este un viraj foarte lung, rapid si cu multe apex-uri", a precizat germanul.

"Apoi ai nevoie de oviteza de top buna pentru linia dreapta si pentru urmatorul viraj de dreapta. Dar in afara de circuitul in sine, astept cu nerabdare sa vizitez Istanbulul in sine. Orasul este o adevarata metropola internatinala si o locatie cu adevarat unica".