Briatore: "Suntem din nou o forta in F1"

Publicat joi, 20.11.2008 13:51 de Daniel Popescu

Flavio Briatore considera ca Renault este din nou o forta in Formula 1, dupa ce francezii au avut un sfarsit de sezon foarte mult.

Dupa cele doua titluri castigate in 2005 si 2006, Renault a avut o perioada de recul in 2007 si la inceputul sezonului 2008.

Totusi, echipa franceza a reusit sa termine in forta sezonul, obtinand doua victorii extrem de importante prin Fernando Alonso.

Seful echipei, Flavio Briatore, este convins ca Renault va continua parcursul bun si in sezonul 2009.

"Asa cred. Avem tot ce ne trebuie, am facut dezvoltari si fiecare imbunatatire este implementata imediat pe masina", a declarat italianul pentru revista Autosprint. "Am revenit la situatia de dinainte de 2006. Se intampla, in Formula 1 linia dintre foarte bun si foarte prost este foarte subtire. Dar pentru a face asta a trebuit sa schimbam foarte multe, sa angajam oameni noi, tineri si dornici de succes. Secretul este ca in primul rand trebuie sa intelegi ce merge rau si apoi sa incepi sa muncesti. Altfel construiesti o masina fara o baza solida. Anul trecut, in acest fel, am pierdut cinci luni inainte sa intelegem care a fost problema. Reconstruirea tunelului de vant cere timp. Dar acum suntem pregatiti".

Briatore a dezvaluit ca a discutat cu Fernando Alonso despre o noua intelegere pe parcursul intregului an, in ciuda faptului ca noul constract a fost parafat doar dupa incheierea sezonului. "Vorbeam cu Fernando in fiecare weekend, dar am convenit sa nu spunem nimic inainte de finalul sezonului. Cu el in echipa putem experimenta cu celelalt pilot, dar Grosjean este prea tanar si a facut multe greseli in GP2 in acest an. In orice caz, daca vrei sa bati pe cineva foarte puternic trebuie sa cresti un pilot acasa. Asa cum am facut noi cu Alonso si asa cum a facut McLaren cu Lewis Hamilton".

De asemenea, oficialul italian si-a exprimat sprijinul pentru decizia FIA de a dezgheta motoarele anul viitor si crede ca acest lucru va egaliza echipele. "Cred ca este corect. Nu poti ingheta performanta 5 ani lasand pe cineva mult in urma. Cand am auzit intentiile FIA am eliberat 80-90 de oameni de la fabrica de motoare de la Viry. Nu cred ca altcineva a mai facut acest lucru", a incheiat Briatore.