Bridgestone ar putea colora pneurile din 2009

Publicat vineri, 04.04.2008 14:26 de Daniel Popescu

Bridgestone va lua in considerare colorarea pneurilor in 2009 pentru a deosebi intre ele pneurile slick, in cazul in care acestea vor fi reintroduse in Formula 1.

In prezent, Bridgestone vopseste o dunga alba pe interiorul unuia dintre santurile cauciucurile pentru a face o deosebire intre pneurile de acelasi tip, potrivt regulamentului FIA in vigoare.

Insa, daca pneurile slick vor fi reintroduse in Formula 1 incepand cu sezonul 2009, aceasta metoda este imposibil de implicat, intrucat slick-urile sunt lipsite de santuri. Prin vocea unui purtator de cuvant, producatorul japonez a confirmat ca analizeaza aceasta situatie.

"Lucram la aceasta problema. Este evident ca, pentru beneficiul fanilor si a profesionistilor, componentele pentru anul viitor vor fi distincte", a declarat purtatorul de cuvant al Bridgestone.

Una dintre optiuni este colorarea peretilor interiori ai pneului in rosu, asa cum se intampla in prezent in Champ Car, purtatorul de cuvant al Bridgestone confirmand totodata ca si colorarea intregului pneu este o solutie fezabila din punct de vedere tehnic.