Pilotii cer cooperare in calificari

Publicat vineri, 04.04.2008 13:33 de Daniel Popescu

Robert Kubica si Heikki Kovalainen sustin ca pilotii din Formula 1 trebuie sa coopereze in calificari pentru a evita problemele de la MP al Malaeziei.

Mai multi piloti din Formula 1 au cerut modificarea regulamentului pentru calificari, iar FIA a propus impunerea unei limite maxime de timp pentru tururile efectuate imediat dupa un tur rapid.

Totusi, pilotul echipei BMW-Sauber, Robert Kubica, sustine ca pilotii trebuie sa coopereze in calificari, chiar si dupa adoptarea unei astfel de reguli.

"Dupa calificarile din Malaezia am spus ca ar trebui impusa o limita de 120% in turul imediat urmator turului rapid. Dar m-am gandit la acest lucru foarte mult si am descoperit ca in unele privinte tot nu este cea mai buna decizie" a declarat Kubica.

Unii piloti vor merge mai repede, dar altii ar putea ramane in continuare pe traiectoria ideala si asta ar putea crea probleme. Va fi mai bine din punct de vedere al securitatii, dar daca cineva nu se misca de pe traiectoria ideala va fi aceeasi problema. Trebuie sa fim putin atenti unul la celalalt".

La randul sau, pilotul echipei McLaren, Heikki Kovalainen, simte ca introducerea unei astfel de reglemantari nu va rezolva complet problemele pentru ca ar fi un pericol sa nu poti ceda in fata unui rival daca nu poti completa turul in timp util.

"Cu siguranta dupa ce am fost penalizat in Malaezia voi avea grija sa nu stau in calea nimanui", a declarat Kovalainen. "Nu stiu exact care este solutia pentru aceasta problema. Daca introducem o limita de timp, atunci pot aparea probleme daca cineva este intr-un tur rapid foarte aproape de tine. Nu poti ceda pentru ca trebuie sa termini intr-un anume timp. Dar in acelasi timp nu poti bloca un pilot. Trebuie sa continui sa pilotezi si sa te uiti in oglizi pentru a te asigura ca nu stai in calea lor".