Bridgestone explica particularitatile de la Montreal

Publicat miercuri, 04.06.2008 10:57 de Daniel Popescu

Hirohide Hamashima dezvaluie care sunt provocarile intampinate de Bridgestone pentru Marele Premiu al Canadei din acest weekend.

Directorul departamentului de dezvoltare al pneurilor din cadrul Bridgestone, Hirohide Hamashima, anunta ca producatorul japonez va aduce la Montreal cele mai moi componente de pneuri, la fel ca la Marele Premiu al statului Monaco.

"Circuitul Gilles Villeneuve reprezinta cu siguranta o provocare pentru noi. Nu au loc multe curse aici, iar suprafata este foarte alunecoasa. Asa ca, exact ca la Monaco, trebuie sa aducem cele mai moi componente din gama, soft si supersoft"

, a declarat Hamashima.

Oficialul japonez a admis ca una dintre problemele intampinate de piloti este reprezentata de faptul ca o mare parte din caldura generata in momentele de franare este directionata spre pneuri. "In comparatie cu Monaco, vitezele sunt foarte ridicate in anumite parti ale circuitului de la Montreal si au loc franare foarte bruste, ceea ce inseamna ca se genereaza foarte multa caldura care este ulterior transferata pneurilor. Durata de viata a pneurilor si gestionarea optima a acestora de catre piloti sunt considerente imporetante pentru Canada", a mai precizat Hamashima.

  • cipzxc, miercuri, 04.06.2008 15:42
    Greseli tot mai multe

    Cred ca ati vrut sa scrieti "particularitatile" si nu "particilaritatile" ! :)) Observ ca in sezonul asta aveti tot mai multe greseli; de la greseli de redactare si pana la greseli in acordarea punctelor ! Pacat :((