Lom: "Red Bull sunt competitivi pe toate circuitele"

Publicat miercuri, 04.06.2008 10:22 de Daniel Popescu

Coordonatorul tehnic al motoarelor Renault pentru Red Bull, Fabrice Lom, crede ca monopostul RB4 este competitiv pe toate circuitele.

Lom a marturisit ca a ajuns la aceasta concluzie dupa rezultatul surprinzator obtinut de echipa la Monaco, acolo unde Mark Webber a terminat cursa pe locul 4.

"Nu credeam ca ne vom simti confortabil la Monaco, dar am castigat cateva bune acolo si am fost competitivi. Asta demonstreaza ca masina noastra este competitiva pe toate tipurile de circuite"

, a declarat Lom in cadrul unui preview pentru Red Bull.

Impulsionati de performantele realizate in Principat, Red Bull si-au stabilit un obiectiv indraznet pentru Marele Premiu al Canadei din acest weekend, cand Lom spera ca cel putin unul dintre piloti sa termine in primii 8. "Obiectivul este sa continuam sa castigam puncte, sa ne mutam in fata celor de la Williams si sa terminam in primii 8 pentru a sasea oara consecutiv", a adaugat Lom.

De asemenea, oficialul Red Bull explica de ce masinile au nevoie de o tractiune buna la Montreal. "Circuitul este foarte diferit de cel de la Monaco, dar unele caracteristici sunt similare", a mai precizat Lom. "Trebuie sa te asiguri ca ai o tractiune buna la iesirea din virajele lente. De asemenea, Montreal este un circuit cu o forta de apasare aerodinamica scazuta si viteze de top mari".